FødevareWatch

Brasilien vil igen øge kødeksport til Kina

I Brasilien håber man, at yderligere 11 producenter snart vil blive godkendt til at eksportere oksekød til Kina efter et to år langt importforbud er blevet ophævet.

Foto: Jens Panduro/POLFOTO

I den forgangne måned åbnede den kinesiske stat igen op for import af oksekød fra Brasilien, efter Kina i december 2012 indførte et forbud i kølvandet på et tilfælde af kogalskab i det latinamerikanske land – og i Brasilien håber man nu at sætte skub i eksporten til Kina igen.

Det skriver Global Meat News.

Brasilianske ministre besøgte i november det store asiatiske land, og her indgik parterne en ny aftale, der igen åbner for at oksekød fra Brasilien kan sendes til Kina.

Fernando Sampaio, der er adm. direktør for brancheorganisationen for brasilianske oksekødeksportører (ABIEC), siger til mediet, at man nu håber at øge antallet af godkendte producenter, der kan eksportere til Kina.

”Vi har på nuværende tidspunkt fået godkendt otte fabrikker i den vestlige og sydlige region af Brasilien, og yderligere 11 vil blive godkendt inden længe, siger direktøren til Global Meat News.

I 2012 eksporterede Brasilien 17.000 tons oksekød til Kina, inden forbuddet trådte i kraft mod udgangen af året. Den samlede kinesiske eksport af oksekød ligger nu på 300.000 tons årligt.

Rabobank: Høje oksekødspriser fortsætter ind i 2015

EU vil forhindre sydamerikansk eksport til Rusland

Lidt marinade og så er oprindelseslandet ligegyldigt

Mere fra FødevareWatch

Royal Unibrew vokser efter "meget stærk" genåbning

Bryggeriet fastholder dermed sine forventninger for 2022, både når det kommer til omsætning og driftsresultat. Især tilskrives bryggeriets evne til at håndtere prisstigninger som en årsagerne til den gode fremgang, der forventes at fortsætte i 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier