FødevareWatch

Kendt bagerkæde er truet af konkurs

Danmarks største bagerkæde, Guldbageren, risikerer at gå konkurs, hvis ikke bagermestrene skyder penge i selskabet. Medlemmerne har indtil onsdag midnat til at træffe en beslutning.

Foto: Per Volkver

Guldbageren risikerer at gå konkurs, hvis ikke kædens medlemmer skyder penge i selskabet. Det skriver Ekstra Bladet.

Bagerkæden, der består af over 54 selvstændige bagermestre, blev begæret konkurs i starten af oktober, da Danske Bank valgte at lukke for kreditten.

Det lykkedes i første omgang Guldbageren at afværge en bankerot takket være hjælp fra en samarbejdspartner, men kædens overlevelse er afhængig af, at samtlige medlemmer bidrager med 20.000 kr. i aktiekapital.

Banken har trukket stikket, og vi har ikke en kapital- fond i ryggen"

Michael Mikkelsen, kædeansvarlig, Guldbageren
”Banken har trukket stikket, og vi har ikke en kapitalfond i ryggen, så vi har bedt vore medlemmer indskyde kapital,” forklarer Michael Mikkelsen, kædeansvarlig for Guldbageren, til Ekstra Bladet.

Medlemmerne har indtil midnat onsdag til at træffe en beslutning, hvorefter bestyrelsen tager stilling til kædens fremtid på et møde torsdag.

Lykkes det ikke, skal alle butikker under Guldbageren ifølge Ekstra Bladet omgående skifte facader, emballage og andet, der knytter sig til konceptet.

Guldbageren har eksisteret i 26 år, og sammenslutningen blev skabt med henblik på at sikre de enkelte bagermestre en bedre forhandlingsposition i forhold til leverandører.

Foruden at drive de enkelte bagerbutikker leverer dens medlemmer blandt andet frisk brød til 110 Kiwi-butikker over hele landet.

Carsten Hansen, kædedirektør i Kiwi, ved endnu ikke, hvilke konsekvenser en eventuel konkurs vil få for discountkædens samarbejde med Guldbageren.

”Det er for tidligt at sige noget om. Vi er fuldt informerede om situationen og afventer hvad der sker, og så må vi tage det derfra,” siger han til FødevareWatch.

Guldbageren var desuden hovedsponsor for kvindernes første division i håndbold, der gik under navnet Guldbageren Liga indtil 2011.

Krigen om håndværksbrødet

Kæmpe comeback: Nu kan du købe frisk brød i 2000 butikker

Bagerigrossist på jagt efter nye forretningsben

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier