FødevareWatch

Pomfritten kan blive verdensarv

Den belgiske nationalspise pommes frites skal på Unescos verdensarvsliste, mener man i tre kulturdepartementer, som alle kæmper for sagen.

Foto: Rune Pedersen

Mens mange af verdens fastfood-spisere forbinder de gule kartoffelstave med den hurtigste form for aftensmad, er holdningen til pomfritten en noget andet i ophavslandet Belgien.

Her arbejder tre forskellige kulturdepartementer ifølge den svenske avis Dagens Nyheter med forberedelserne til at få nationalspisen på Unescos verdensarvsliste.

Ifølge avisen har det flamske kulturdepartement givet tilsagn om, at man vil vende pommes frites-sagen med Unesco, og også de vallonske og tysksprogede kulturdepartementer forventes at tilslutte sig ansøgningsarbejdet i det kommende år.

Ifølge Reuters er Belgien lidt overraskende det mest pommes frites-spisende land i verden, og målt på indtag og indbyggere indtager belgierne ti gange oftere end de amerikanske madnydere pommes frites. I følge organisationen Unafri besøger 95 pct.  af alle belgiere en pommes frites-udbyder mindst en gang i året, skriver blandt andet hjemmesiden fri-kopenskap.se.

McDonalds tjente 1 kr. pr. måltid

Dansk rigmand investerer i fastfood-selskab

Burger King overtager canadisk restaurantkæde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier