FødevareWatch

Kødimportør runder den halve milliard

Dencon Foods er på fem år vokset med en tredjedel på omsætningen, men virksomheden er ikke tilfreds med overskuddets størrelse.

Foto: Jan Dagø/Polfoto

Godt 550 mio. kr. omsatte sønderjyske Dencon Foods for det seneste år. Det er en stigning i toppen på 12,4 pct. i forhold til året forinden og en vækst på præcis en tredjedel over en femårig periode for engrosvirksomheden, der hovedsagligt beskæftiger sig med videresalg af importerede kødprodukter til foodservice og retail.

Også i bunden leveres der sorte tal. Her er overskuddet på 6,6 mio. kr. omvendt dog det mindste i de seneste fem år, og betegnes i årsregnskabet som "mindre end forventet". Det nævnes, at det mindre overskud er påvirket af udgifter til opgradering af selskabets IT-system, samt efterregulering af flere års leje for det benyttede fryse- og kølehus. Endelig er freon-køleanlægget udskiftet med et mere miljøvenligt CO2-køleanlæg, der forventes at indbringe besparelser fremover. Virksomheden forventer en positiv udvikling i det kommende år.

Både ko og krokodille

Dencon Foods blev i 1994 etableret i lejede lokaler i Haderslev. Tre år senere flyttede virksomheden dog i egne, nybyggede lokaler, der løbende er blevet udvidet i både 2001, 2003 og 2010, lige som produktporteføljen også løbende er udvidet. Foruden almindelige kødprodukter som ko, svin og fjerkræ, importerer virksomheden også mere eksotiske produkter som krokodille, struds og zebra.

I 2008 opkøbte kapitalfonden Mezzanin Kapital 20 pct. af virksomheden, og året efter forstærkede virksomheden sig på det finske marked. Det skete, da Dencon Foods gik sammen med den finske forretningsmand Floris Gert-Willem Wissink om at stifte Dencon Foods OY.

Mad ud af huset styrker presset koncern

Hørkram ruster sig til forandret kundelandskab

Grossist ruster sig til kamp mod storkoncerner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier