FødevareWatch

Stegt flæsk storsælger efter kåring

Salget af stegt flæsk er gået frem, efter at retten er blevet kåret som Danmarks nationalret. Detailhandlen efterspørger mærkningsordning.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Stegt flæsk storsælger efter kåringen af Danmarks nationalret. I sidste uge har danskerne købt to tons flæsk, hvilket svarer til 4.000 ekstra bakker flæsk.

Det skriver metroxpress.

Pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, er glad for, at kåringen har fået salget af flæsk til at stige.

”I den her uge har der været en efterspørgsel på to tons mere. Det vil sige omkring 4.000 ekstra bakker flæsk, der er røget ud af butikkerne. Det lyder måske ikke af så meget på landsplan, men i en tid hvor der er fokus på julehandel, og der er masser af gode tilbud på andre former for svinekød, er det faktisk rigtig pænt,” siger han til DR P4 Østjylland ifølge metroxpress.

Jens Hansen fortæller samtidig, at supermarkederne har bedt Danish Crown om at mærke flæsket, så der fremover står ’Danmarks Nationalret’ på indpakningen.

Stegt flæsk blev kåret som Danmarks nationalret for knap to uger siden efter et længere udskilningsløb med regionale og nationale afstemninger Retten modtog 27.893 stemmer og slog konkurrenter som smørrebrød, hakkebøf og karbonader.

Danmarks nationalret er kåret

Danskernes nationalret koster 1,2 mio

Stegt flæsk eller kødsovs: Vi skal vælge nationalret

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier