FødevareWatch

Tre internationale profiler skal styrke Dansk Supermarked

Dansk Supermarked satser på internationalt fokus og bestyrelsen får tilgang af tre detailprofiler fra ind- og udland.

Foto: Presse/Dansk Supermarked

Tre nye ansigter i bestyrelsen hos Dansk Supermarkeds skal hjælpe detailkoncernens internationale fokus videre.

Det skriver Dansk Supermarked i en meddelelse.

De tre nye medlemmer af bestyrelsen tæller administrerende direktør i Puma Germany, norske Bjørn Gulden, svenske Freddy Sobin, som er adm. direktør i online-modekoncernen Consortio og Marianne Kirkegaard, der sidder i koncernledelsen i den hollandske fødevarevirksomhed CSM Netherlands.

Bjørn Gulden er i Danmark mest kendt for sin tid i smykkevirksomheden Pandora, hvor nordmanden var CEO frem til 2013. Herefter skiftede han til PUMA i Tyskland. Tidligere har han også arbejdet for Adidas.

Marianne Kirkegaard har forud for sin tid i den hollandske bagevirksomhed CSM, hvor hun i dag er Senior Vice President i CSM, arbejdet for Carlsberg, Coca-Cola og Unilever.

CEO Freddy Sobin er adm. direktør for modekoncernen Consortio Fashion Group, der er arbejder med distance- og e-handel i de nordiske og baltiske lande, Rusland samt Central- og Østeuropa.

Bestyrelsesudvidelsen har ifølge Dansk Supermarked været planlagt, siden A.P. Møller-Mærsk og Sallingfondene tidligere på året offentliggjorte, at Sallingfondene tilbagekøbte aktiemajoriteten i Dansk Supermarked. Om udvidelsen af bestyrelsen siger Dansk Supermarkeds bestyrelsesformand Nils Smedegaard Andersen:

"Ved at tilføje disse tre kompetente internationale profiler til vores bestyrelse har vi taget endnu et skridt i retning af at gøre Dansk Supermarked til en danskbaseret detailhandelsvirksomhed i den europæiske elite. Jeg byder de nye medlemmer velkommen."

Det internationale fokus har været afgørende i valget af de tre nye bestyrelsesmedleemmer.

"Vi har været på udkig efter en fremadrettet og moderne bestyrelse. Det har vi sikret os med et internationalt snit, et godt aldersmix, lige som vi har tilført nogle meget væsentlige kompetencer, herunder en stærk e-commerce profil, uvurderlig erfaring fra et internationalt brand og dyb indsigt i fødevareindustrien," udtaler Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co og bestyrelsesmedlem i Dansk Supermarked og bestyrelsesformand for virksomhedens majoritetsejer, Sallingfondene.

Næstformand forlader Dansk Supermarked

Mærsk-boss fortsætter hos Dansk Supermarked

Fødevarechefer ratet i top

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier