FødevareWatch

Julemad for milliardbeløb ryger ud

Landbrug & Fødevarer opfordrer danske forbrugere til at fokusere på kvalitet fremfor kvantitet, når vi handler ind til julemad.

Foto: Finn Frandsen

Mad for 1,1 mia. ender i danske skraldespande.

Det skriver Landbrug & Fødevarers nyhedssite Foodculture.

"Landbrug & Fødevarer vurderer, at det er forholdsvis store mængder julemad, der bliver smidt ud. Således lyder organisationens estimat at mad til en samlet værdi af 1,1 milliarder kr. ender i danske skraldespande i løbet af december. Det svarer til 700 kr. pr. husstand," hedder det.

Ifølge Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer, er en løsning på at imødegå spildet at koncentrere sig om at købe gode råvarer.

"Altså at sætte kvaliteten for råvarer som and, flæskesteg, rødkål og så videre i højsædet. Det koster lidt ekstra, men smager til gengæld også bedre. Og vi ved fra undersøgelser, at smag er et meget vigtigt parameter for, hvad danskerne prioriterer, når de handler ind til juledagene,” siger hun.

Madspild står i vejen for offentlig økologi 

Regionsrådsformand foreslår smagspaneler på hospitaler 

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier