FødevareWatch

DF vil kompensere Ruslands-ramte virksomheder

Danske virksomheder er ofre for en "kålhøgen" udenrigspolitik, og derfor mener DF, at landbruget, Danish Crown og Tican bør kompenseres. Umiddelbart står partiet alene med den ide, skriver Berlingske.

Foto: Colourbox

De danske virksomheder, som ikke længere kan afsætte deres varer i eksportmarkedet Rusland på grund af sanktioner bør blive kompenseret. Det mener Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, som til Berlingske siger, at virksomhederne er uskyldige ofre for en "kålhøgen" udenrigspolitik.

"Hvis man vil have sanktioner, så bør statskassen selv betale og ikke overlade regningen til fuldstændig sagesløse virksomheder," siger udenrigsordfører Søren Espersen og foreslår, at staten yder erstatning til virksomhederne i tre år, så de har mulighed for at etablere sig i alternative eksportmarkeder.

Forslaget afvises som værende populistisk fra både handelsminister Mogens Jensen (S) og fra erhvervsordfører Kim Andersen (V).

Medie: Carlsberg ser spæde positive signaler i Rusland

Rusland forbyder import af færdigretter

Carlsberg-chef: Rusland i limbo indtil sanktioner lettes

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier