FødevareWatch

Hemmelig milliardærarving bag Meyers USA-eventyr

Bag Claus Meyers forsøg på at indtage New York står en sky milliardærarving, der stort set betaler for hele eventyret.

Foto: Polfoto/Janus Engel/Arkiv

Den danske gourmet-entreprenør Claus Meyer skal i kølvandet på salget af sine virksomheder til kapitalfonden IK Investment Partners forsøge at indtage New York.

Her åbner danskeren til sommer en storstilet bageri- og deli-satsning på Grand Central Station i hjertet af den pulserende storby.

Men selv om Claus Meyer for nylig tjente op mod 300 mio. kr. på at sælge en stor del af sine forretninger til en kapitalfond, er der ikke den store fare for, at den iderige dansker kommer til at brænde pengene af i forsøget på at erobre det amerikanske marked.

Bag den tidligere tv-kok står nemlig milliardærarvingen Phillip Kirsh, der indledningsvis har investeret lidt over 50 mio. kr. i Claus Meyers amerikanske projekt, mens danskeren selv blot er blevet afkrævet halvdelen af den selskabskapital på knap 6 mio. kr., der skulle stilles for at få projektet på skinner.

Jeg havde egentlig ikke behov for at komme til udlandet"

Claus Meyer
Dermed er Claus Meyers økonomiske risiko ved det storstilede projekt om at skabe en kæmpe "food-hall" på den store station meget begrænset.

"Det var en betingelse fra min side, at han kom med finansieringen. Aftalen er lavet, før jeg solgte en del af mine virksomheder, så der havde jeg ikke mulighed for at finansiere sådan et projekt. Jeg havde egentlig ikke behov for at komme til udlandet, men tilbuddet kan jo blive så godt, at man ikke kan sige nej," siger Claus Meyer.

Phillip Kirsh er søn af den sydafrikanske forretningsmand Nathan Kirsh, der ifølge Forbes råder over en pengetank på over 20 mia. kr.

Arvingen selv ejer blandt andet bagerikæden Hot & Crusty og har blandt andet investeret i ejendomme, herunder penthouses i New York, idet han købte fire lejligheder i Trump Tower for over 300 mio. kr. via en fond for et par år siden.

Allerede nu tegner Claus Meyers amerikanske madprojekt til at blive omkring 30 mio. kr. dyrere, men det er sandsynligvis ikke noget, der truer Phillip Kirsh' pengekasse.

"Som en del af aftalen har han lovet at donere de første to års renter på lånet, han har stillet til rådighed for selskabet, til velgørenhed, efter inspiration fra mine danske projekter med fængslerne," siger Claus Meyer.

Hans kontakt til Phillip Kirsh opstod oprindeligt i forbindelse med udviklingsprojektet GUSTO i Bolivia.

Kapitalfond køber Meyers og Løgismose

Netto-chef: Ingen plads til Meyer i vores butikker

Meyer og Løgismose styrker hinandens brands

Meyer: En lettelse at sælge

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier