FødevareWatch

McDonald’s genåbner russiske restauranter

Den amerikanske fastfood-kæde McDonald’s har igen åbnet sin restaurant i den russiske hovedstad Moskva. Yderligere restauranter vil blive åbnet i de kommende måneder.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske fastfood-gigant McDonald’s løb ind i store problemer i Rusland i sensommeren, da forbrugermyndighederne i landet besluttede at lukke en række af kædens restauranter. Men nu har McDonald’s genåbnet én af disse restauranter i hovedstaden Moskva.

Det skriver Bloomberg.

Restauranten, som ligger på Pushkin-pladsen i Moskva og er koncernens største i Rusland, åbnede op igen onsdag efter at have ligget stille hen i ca. tre måneder. To andre restauranter i landet vil ligeledes genåbne i den nærmeste fremtid. Den ene i indeværende måned og den anden i januar, siger en talskvinde for McDonald’s Rusland, Svetlana Polyakova.

Talskvinden siger videre, at der har været omkring 250 sikkerhedsundersøgelser fra de russiske mynigheder i kædens restauranter i landet i år. Der er fortsat seks restauranter, der er lukkede efter ordrer fra de russiske myndigheder, men McDonald’s oplyser ifølge nyhedsbureauet, at man vil appellere myndighedernes beslutning.

Restaurantlukningerne i Rusland er fra officiel side blevet forklaret med sikkerhedsbekymringer, men det er værd at bemærke, at de kom kort tid efter eskalationen af Krim-konflikten mellem Rusland og EU/USA, der som bekendt har ført til en lang række sanktioner fra begge sider, bl.a. et russisk forbud mod import af en række fødevarer.

Russiske fødevaremyndigheder lukker femte McDonald's-restaurant

Flere russiske problemer for McDonald’s

Ulykkerne hagler ned over McDonald's

Carlsberg-direktør skifter til McDonald's

McDonald’s vil ændre struktur

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier