McDonald’s genåbner russiske restauranter

Den amerikanske fastfood-kæde McDonald’s har igen åbnet sin restaurant i den russiske hovedstad Moskva. Yderligere restauranter vil blive åbnet i de kommende måneder.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske fastfood-gigant McDonald’s løb ind i store problemer i Rusland i sensommeren, da forbrugermyndighederne i landet besluttede at lukke en række af kædens restauranter. Men nu har McDonald’s genåbnet én af disse restauranter i hovedstaden Moskva.

Det skriver Bloomberg.

Restauranten, som ligger på Pushkin-pladsen i Moskva og er koncernens største i Rusland, åbnede op igen onsdag efter at have ligget stille hen i ca. tre måneder. To andre restauranter i landet vil ligeledes genåbne i den nærmeste fremtid. Den ene i indeværende måned og den anden i januar, siger en talskvinde for McDonald’s Rusland, Svetlana Polyakova.

Talskvinden siger videre, at der har været omkring 250 sikkerhedsundersøgelser fra de russiske mynigheder i kædens restauranter i landet i år. Der er fortsat seks restauranter, der er lukkede efter ordrer fra de russiske myndigheder, men McDonald’s oplyser ifølge nyhedsbureauet, at man vil appellere myndighedernes beslutning.

Restaurantlukningerne i Rusland er fra officiel side blevet forklaret med sikkerhedsbekymringer, men det er værd at bemærke, at de kom kort tid efter eskalationen af Krim-konflikten mellem Rusland og EU/USA, der som bekendt har ført til en lang række sanktioner fra begge sider, bl.a. et russisk forbud mod import af en række fødevarer.

Russiske fødevaremyndigheder lukker femte McDonald's-restaurant

Flere russiske problemer for McDonald’s

Ulykkerne hagler ned over McDonald's

Carlsberg-direktør skifter til McDonald's

McDonald’s vil ændre struktur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne