FødevareWatch

Danskernes nationalret koster 1,2 mio

Det koster lidt over en million kroner at finde frem til danskernes nationalret, der bliver kåret af fødevareminister Dan Jørgensen (S) torsdag.

Foto: PR/Danskernesmad.dk

1,2 mio. kr. Så meget koster det at finde frem til danskernes nationalret. Det skriver Landbrugsavisen på baggrund af en opgørelse fra Fødevareministeriet.

I alt er der afsat 1,22 mio. kr. fra en pulje til jagten på danskernes favoritmåltid, der blev sat i gang af fødevareminister Dan Jørgensen (S) i september med det formål at skabe debat om den danske madkultur.

Pengene er blandt andet gået til aflønning af kokke, trykning af opskrifter, produktion af merchandise og webkommunikation, fremgår det af svaret.

Nationalretten bliver kåret torsdag efter et længere udskilningsløb med regionale og nationale afstemninger, hvor over 60.000 danskere har givet deres mening til kende.

Kandidaterne tæller blandt andet klassikere som frikadeller, gule ærter, karbonader, stegt flæsk og smørrebrød, omend i en anelse mere raffinerede udgaver, end de fleste formentlig er vandt til.

Stegt flæsk eller kødsovs: Vi skal vælge nationalret

Fem nye medlemmer i madtænketank

SF'er bliver ny formand for madtænketank

 

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier