FødevareWatch

Økologer øjner stort potentiale for små producenter

Især mindre kødkvægsproducenter vil relativt ubesværet kunne skifte til økologi og gå sammen om salg direkte til forbrugeren, mener Økologisk Landsforening, der indleder stort omlægningsprojekt.

Foto: Colourbox

Danske kødkvægsproducenter bør være mere stolte over deres produkter. For kvaliteten er højere, end hvad mange selv tror, og med få midler kan de sælge til en markant højere pris end den nuværende. Det siger Mads Vinther, der er økologikonsulent i Økologisk Landsforening, og som leder et projekt, hvor konventionelle jorde og bedrifter tilbydes gratis omlægningstjek til økologi.

”Ikke mindst for de mindre kødkvægsproducenter er potentialet ved omlægning godt nok nemt at se. De producerer kødkvæg, der er ubehandlet og har græsset på usprøjtede marker, men de sælger det utroligt billigt, da de tror, at prisen bare ikke kan være anderledes, og fordi de er blevet vænnet til, at vi i mange år har produceret bulk i Danmark,” siger han.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier