FødevareWatch

Danmarks ældste McDonald’s lukkes ned

Efter 33 år på adressen har McDonald’s valgt at trække stikket på fastfoodkædens første danske restaurant på Vesterbrogade i København.

Foto: Gene J. Puskar

Med 89 McDonald’s restauranter og mere end 4.200 medarbejdere, som dagligt serverer omkring 160.000 måltider, er der sket meget, siden det amerikanske burgerimperium i 1981 åbnede den første danske restaurant på Vesterbrogade i København.

Der er sket meget i årene siden, og McDonald's tager nu konsekvensen af, at restauranten på Vesterbrogade ikke længere lever op til kravene for en moderne restaurant, og derfor lukker restauranten 1. december, skriver selskabet i en meddelelse.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

I samme ombæring lukker McDonald’s også en anden gammel københavnsk restaurant på Amagerbrogade, som heller ikke lever op til kravene til McDonald’s fremtidige restauranter.

Afviklingen af de to restauranter har været planlagt over en længere periode, og de to restauranter har derfor heller ikke været igennem den opgradering af design, interiør og i mange tilfælde køkken, som alle kædens andre restauranter har.

De to restauranter er begge ejet af franchisetager Lars Dinesen, der efter 1. december ejer seks McDonald’s restauranter i Danmark.

”Vi har store ambitioner for, hvad der skal ske i vores restauranter i de kommende år – om bare få år vil det blive en helt anden oplevelse at gå på McDonald’s. Det stiller nogle krav til de fysiske rammer i vores restauranter, som vores to restauranter på Vesterbrogade og Amagerbrogade desværre ikke lever op til. Samtidig har restauranten på Vesterbrogade naturligvis været mærket af det byggeri, der har fundet sted i området. For os, der har været med længe, har restauranten på Vesterbrogade en særlig betydning, fordi det var den første i Danmark. Men vi er en restaurantkæde i rivende udvikling, og vi kan ikke hænge fast i fortiden, vi skal tænke fremad,” udtaler franchisetager Lars Dinesen i meddelelsen.

Alle de to restauranters ca. 60 medarbejdere er blevet tilbudt ansættelse på samme vilkår på en af Lars Dinesens andre restauranter.

Dansk fastfood-kæde åbner for online-bestilling

KFC-ejer sænker forventingerne

McDonald’s vil ændre struktur

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier