Banangigant så fremgang i svært 3. kvartal

Kerneforretningen trak bananproducenten Chiquita til det bedste tredje kvartalsregnskab i fem år. Dog evner man stadig ikke at lave plus i kvartalet, og for året ser det stadig rødt ud.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Banansalget voksede med udgangspunkt i højere priser med 4 pct. i årets tredje kvartal i forhold til samme kvartal sidste år, og det er hovedårsagen til at Chiquita kan sætte to streger under et rigtig godt kvartalsregnskab årstiden taget i betragtning.

"Chiquitas resultat i tredje kvartal er det stærkeste i de sidste fem år for denne periode," udtaler Ed Lonergan, der er adm. direktør i Chiquita i en meddelelse med baggrund i blandt andet den omsætningsfremgang som selskabet noterer. Fra 723 mio. USD sidste år til 739 mio. i dette års tredje kvartal. På bundlinjen noterer man dog et akkurat lige så stort minus som i 2013, nemlig 18 mio. USD.

Divisionen for salater og sunde snacks gik for kvartalet tilbage med 2 pct. på grund af lavere voluminer, og i det hele taget har det været et meget svært 2014 for Chiquita, som ramt af dårligt vejr og tørke tidligere måtte aflevere et blodrødt halvårsregnskab.

Det ser man også i tallene for årets første ni måneder, som til trods for den seneste omsætningsfremgang afslører et resultat på minus 25 mio. USD mod et plus på 16 mio. USD sidste år.

For en god uge siden kunne Ed Lonergan fortælle, at man har valgt at lade selskabet sælge til brasilianske Cutrale Group og Safra Group for 681 mio. dollar. Efter planen bliver overtagelsen gennemført i første kvartal 2015. Forud for den brasilianske aftale havde den amerikanske bananproducent gennem længere tid arbejdet frem mod en overtagelse af irske Fyffes, men kort før tid sprang Chiquitas aktionærer fra, kunne Bloomberg berette.

Hvad fremtiden i Chiquita byder, er med den brasilianske overtagelse in mente, svært nøjagtigt at spå om, men ud af regnskabsmeddelelsen kan man læse, at der fortsat målsætning om at øge EBI-marginen til 4 pct. for bananer og til 7-8 pct. for salaterne inden udgangen af 2015.

Chiquita går med til brasiliansk overtagelse

Chiquita dropper fusion med Fyffes

Fyffes hæver forventninger efter stærkt halvår 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også