FødevareWatch

Det Danske Madhus er i stærk fremgang

Det Danske Madhus er den virksomhed, blandt de 1000 største i Danmark, der inden for de seneste tre år er vokset mest og har tjent forholdsvist flest penge.

Foto: Christian Klindt

Berlingske Business kan i dag kåre Det Danske Madhus som landets bedste guldmager, idet selskabet angiveligt er Danmarks bedste både at skabe vækst og tjene penge.

Det viser en analyse, som Berlingske Business Magasin har foretaget. Analysen viser også, at mens det i disse år er svært samtidigt at øge omsætningen og tjene penge, så udmærker en mindre gruppe af danske virksomheder sig blandt landets 1000 største ved i høj grad at vinde markedsandele og øge overskuddet i en tid med meget små vækstrater i Danmark og Europa.

Berlingske Business har gennemgået samtlige regnskaber fra de 1000 største selskaber og har så vurderet, hvem der har klaret sig bedst på omsætningsvækst og indtjening i de seneste tre regnskabsår. Resultatet er en gruppe på 50 virksomheder.

Madhuset leverer mad til ældre beboere i 78 kommuner. Selskabet er vokset både organisk og ved opkøb af konkurrenter. Virksomheden er grundlagt af Henrik Sørensen i 2004.

Tidligere i år solgte Henrik Sørensen og hans kompagnon og økonomidirektør Brian Sørensen 51 pct. af aktierne i Madhuset til kapitalfonden Polaris. Det Danske Madhus havde i 2013 en omsætning på 395 mio. kr. og et driftsoverskud på ca. 60 mio. kr.

16 madpriser uddelt i København

Sådan ligger landet i Meyers rige

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier