FødevareWatch

Her er detailhandlens bedste frugt- og grøntafdeling

Det er tid for prisuddelinger, og nyeste skud på stammen er Frugt- og Grøntprisen 2014, der for første gang er blevet uddelt til de bedste frugt- og grøntafdelinger i detailhandlen. Find vinderbutikkerne her.

Foto: Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer har sammen med DLG Food og Dansk Gartneri skabt Frugt- og Grøntprisen, der for første gang er blevet uddelt.

På Landbrug & Fødevares branchedag Fødevaredagen i Aarhus mandag modtog Rema1000 på Rosenørns Allé på Frederiksberg og Kvickly i Skive priserne for henholdsvis bedste frugt- og grøntafdeling i discount og bedste frugt- og grøntafdeling i et super- eller hypermarked.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en meddelelese.

Blandt parametrene for priserne var friskhed, lokale råvarer, økologi og den gode kundeoplevelse, og markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer, Lærke Kirstine Lund, der også var jurymedlem, forklarer her baggrunden for valget af de to butikker.

Her er årets mest innovative leverandør og dagligvarekæde

"Når man træder ind i Kvickly i Skive kan man mærke menneskene bag. Det danske og de lokale avlere er meget synlige. Overalt er der historier om den frugt og grønt, som forbrugerne møder," siger hun og fortsætter:

"I Rema1000 starter fornemmelsen allerede ved indgangen. Fornemmelsen af, at her er en butik, der vil frugt og grønt. Det fortsætter ind i vindfanget, hvor øjet fanges af ikke bare et par æbler og lidt grønt, men en væg fyldt med sæsonaktuelle frugter og grønsager."

Der var tre nominerede butikker i hver kategori.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Hos frugt-og grøntchef i Kvickly i Skive, Tommy Johannesen, var glæden over prisen ifølge Landbrug & Fødevarer stor.

"Det er simpelthen en kæmpe ære at vinde Frugt- og Grøntprisen 2014. Det er det største skulderklap, man kan få. Mit arbejde er min passion, så det betyder rigtig meget at blive anerkendt på denne måde. Jeg har hele tiden følt at juryens besøg i min butik gik godt, men jeg har ikke turde håbe på, vi vandt. Så jeg er bare så glad," siger han.

Rema vant til hæder

Det er ikke første gang, at Rema 1000-butikken på Rosenørns Allé vinder en pris, og den har tidligere fået prisen som kædens bedste butik.

Den samlede Rema 1000-kæde har det i det hele taget fint, når det kommer til omdømme, og i de seneste to YouGov-undersøgelser som FødevareWatch har fået lavet, sætter kæden sig på posten som den mest populære detailkæde.

Her er danskernes foretrukne supermarked

Momsfri frugt skabte tocifret vækst

Danskerne har ændret adfærd i supermarkedet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier