Netbutik forventer bedste regnskab nogensinde

Efter en række svingede resultater forventer stifter af måltidskasse-butikken retnemt.dk, Klaus Toft, det bedste regnskab i selskabets 10-årige historie. Nyt samarbejde med Post Danmark skal løfte væksten yderligere.
Foto: Mie Brinkmann/Polfoto
Foto: Mie Brinkmann/Polfoto

Efter ni år med negativ egenkapital er årene med røde tal i måltidskasse-butikken retnemt.dk forhåbentligt ved at være ovre.

Selskabet har netop afsluttet regnskabsåret for 2013/14 og er ved at gøre tallene op. Og det ser godt ud, fortæller medejer og stifter Klaus Toft til FødevareWatch.

”Vi har haft en ganske flot vækst, vil jeg godt kalde det, med tocifrede vækstrater i omsætningen, og i kraft af at vi har tilpasset vores organisationsstruktur og skåret på nogle kapacitetsomkostninger, så kan det også i høj grad ses på bundlinjen. Det bliver helt klart vores bedste resultat nogensinde, vi kommer ud med for det her regnskabsår,” siger han og fortæller, at man forventer en positiv egenkapital for det netop afsluttede regnskabsår.

Han fortæller, at selskabets omsætning er et pænt tocifret millionbeløb - tættere på de 50 mio. end på 10 eller 99.

Retnemt.dk kom ud af 2012/13 med en bruttofortjeneste på 4,8 mio. kr. og et negativt resultat på 365.000 kr.

I dette regnskab beskrev ledelsen tvivl om såkaldt going concern, idet selskabets kapital var tabt, men at man forventede, at bl.a. positive pengestrømme fra driften ville sikre selskabets fortsatte drift det kommende år - og det er angiveligt sådan, det er gået.

Tid til at blive landsdækkende

I regnskabsåret 2014/15 forventer Klaus Toft igen tocifrede vækstrater i omsætningen. Et netop annonceret samarbejde med Post Danmark er her et ikke uvigtigt parameter i selskabets fremadrettede vækststrategi.

”Nu er vi oppe i det gear, hvor vi kan sige, at nu skal det simpelthen være 99 pct. landsdækkende. Markedet udvikler sig stadigvæk, så en af de ting man kan bidrage med og videreudvikle er at gøre det tilgængeligt for de mennesker, der måske ikke bor i byerne,” siger Klaus Toft og fortsætter:

”Den primære driver i det her, er at vi kan nå ud til nogle flere kunder, og i kraft af det distributionsnet og den måde, som Post Danmark distribuerer på, kan vi nå ud til dem hyppigere. I stedet for den måde vi har kørt det hidtil, hvor vi har haft en ugentlig leveringsdag i hvert postnummer – så kommer vi op på at tilbyde måske 2-3 dage ude i landområderne. Det kan bidrage til vores vækst ved, at vi kan udbrede vores service til nogle flere mennesker rundt omkring i landet.”

Retnemt.dk går tilbage til 2003, hvor de to stiftere Klaus Toft og Bjarne Marell kastede sig ud i projektet, vis opstart skulle komme til at kræve 1600 timers fritid henover to år.

Klaus Toft har en baggrund som markedschef hos Danske Slagterier og mere end 20 års erfaring med udvikling og salg af fødevarer bl.a. fra Carlsberg og Arla.

Medstifter Bjarne Marell kom til projektet med en baggrund i udvikling af e-handel. Da de to startede op, arbejdede han hos Zitech Computer. Begge har en handelshøjskoleuddannelse bag sig.

Madmarked lægger langsigtede planer

Ny fødevareportal sat i søen

Nyt site sælger bæredygtigt kød

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også