FødevareWatch

Økosalget vokser i de danske supermarkeder

Salget af økologiske varer er vokset med op til ti pct. i 2014. Flere detailkæder melder om vækst i økosalget. Danskerne er blevet mere bevidste om økologi, vurderer Økologisk Landsforening.

Foto: Peter Hove Olesen

Salget af økologiske varer er vokset med otte til ti pct. i 2014 og ligger nu på det højeste niveau siden finanskrisen. Det vurderer Økologisk Landsforening.

Det er især frugt og grønt, men også økologiske æg, mejerivarer og kød, der ryger i indkøbskurven i de danske supermarkeder.

Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening, mener, at stigningen er et udtryk for, danskerne er blevet mere bevidste om, hvad de spiser, og hvor maden kommer fra.

Danskerne har ændret adfærd i supermarkedet

”Ved at vælge økologiske varer, får forbrugerne netop en garanti for, at dyrene har god plads, kommer ud under åben himmel og i det hele taget har forhold, som imødekommer deres naturlige behov,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Væksten er meget glædelig"

Kenneth Pedersen, kædedirektør, SuperBrugsen
I SuperBrugsen, der hører under Coop, er salget af økologiske varer vokset med 11 pct. i årets første ni måneder.

”Væksten er meget glædelig, og vi vil i det kommende år satse massivt på at forstærke den yderligere. At gøre økologien til hvermandseje er en del af Coops madmanifest. Med udviklingen i år er vi helt på rette vej,” udtaler kædedirektør Kenneth Pedersen.

Samme melding lyder fra Dansk Supermarked, hvor økosalget især vokser i Føtex.

”Økologi spiller en central rolle i danskernes opfattelse af kvalitet, og i Føtex forventer vi, at den stærke udvikling i det økologiske salg vil fortsætte. Vi er derfor på trapperne med en række nye tiltag indenfor det økologiske sortiment, som kunderne vil møde allerede inden for de kommende uger, og som vil gøre økologien endnu mere tilgængelig for vores kunder,” udtaler salgsdirektør Jan Larsen.

 

Mænd ind i kampen om økologi

Momsfri frugt skabte tocifret vækst

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Arla-bestyrelse udpeger ny næstformand

Arlas bestyrelse har udnævnt afløser til svenske Heléne Gunnarson, som har besluttet at træde ud af andelskoncernens bestyrelse, forud for den kommende nye strategiperiode skydes igang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier