FødevareWatch

Arla køber svensk osteproducent

Arla Sverige har i forlængelse af koncernens strategi om øget fokus på premium-produkter opkøbt en svensk osteproducent.

Foto: Arla/ PR

Fra 7. januar 2015 arbejder de omkring 100 medarbejdere i virksomheden Falbygdens Ost ikke længere for den svenske levnedsmiddelkoncern Atria. Arla i Sverige har købt ostevirksomhed, der årligt omsætter for omkring 470 mio. svenske kroner.

Det skriver Arla i en meddelelse.

Opkøbet sker som et led i Arlas strategi om at blive stærkere på markedet for premium-oste.

”Falbygdens Ost er et strategisk supplement til Arlas egen osteproduktion. Falbygdens Ost passer perfekt ind i Arlas strategi, både globalt og i Sverige, om at styrke vores position inden for premium-oste. Arla vil dermed sikre, at vores ejere, Arla-bønderne, fortsat får en god pris for deres mælk,” siger Henri de Sauvage, direktør for Arla Sverige.

Falbygdens Ost ligger i byen Falköping, hvor osten lagres og bearbejdes, f.eks. gennem smagstilsætning og forpakning. Falbygdens Ost har ingen egen osteproduktion, men køber ost fra andre producenter.

Virksomheden, der har omkring 350 produkter i sortimentet, ejes i dag af Atria Sverige, som er en del af den børsnoterede finske koncern Atria Abp.

”Medarbejderne hos Falbygdens Ost har stor viden om ost og råder desuden over en række stærke salgskanaler for premium-ost. De repræsenterer en stolt ostetradition, som vi nu vil bygge videre på,” siger Henri de Sauvage.

Arla overtager Falbygdens Ost i samme øjeblik de svenske konkurrencemyndigheder godkender købet, dog tidligst den 7. januar 2015. Når der foreligger en godkendelse, kan de lokale faglige forhandlinger gå i gang.

 Arla satser på nordiske gourmetoste

Benhård prioritering bag Arlas eksportstrategi

Arla-rival lukker og udvider

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier