FødevareWatch

Europæere vil købe færdigretter for 300 mia i 2016

Det europæiske marked for færdigretter vil stige med 12 pct. frem mod 2016, hvor værdien vil lande på mere end 300 mia. kroner.

Foto: Gregers Tycho/POLFOTO/arkiv

Der er godt salg i færdigretter i Europa og i løbet af de næste to år vil markedet for disse produkter vokse sig endnu større.

Det viser en ny undersøgelse fra markedsanalysefirmaet Food For Thought (FFT) ifølge Global Meat News.

Undersøgelsen viser, at det europæiske marked for færdigretter havde en værdi på 30,5 mia. euro i 2013. Det er en markant stigning i forhold til for fem år siden, hvor markedet lå på 26,7 mia. euro. Men væksten vil tage endnu mere fart i årene fremover.

I 2016 forventer FFT således, at markedet er vokset med yderligere godt 10 mia. euro til 40,85 mia. euro, eller ca. 304 mia. kroner.

Undersøgelsen viser samtidig, at sektoren i 2013 var domineret af tre europæiske nationer, Tyskland, Storbritannien og Frankrig, som stod for mere end 60 pct. af det samlede marked, mens et tredje stort land, Spanien, tegnede sig for 12 pct.

Færdigret-selskaber går efter friskhed

Santa Maria belønnes for discount-strategi

Coops paella er årets Nøglehulsprodukt

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier