FødevareWatch

Nye eksporttal: Russisk boykot rammer hårdt

Den danske fødevareeksport faldt med 1,8 pct. fra juli til august. Cheføkonom for Landbrug & Fødevarer kalder faldet for bekymrende og frygter, at eksporten vil falde yderligere de kommende måneder.

Foto: Lars Skaaning/Arkiv

Den danske eksport af fødevarer faldt med 200 mio. kr. fra juli til august, hvilket svarer til et fald på 1,8 pct. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed har den russiske boykot af vestlige fødevarer, der trådte i kraft i starten af august, allerede har fået store konsekvenser for de danske fødevareproducenter.

Disse tal er de første, hvor vi kan begynde at se effekterne af den russiske boykot"

Thomas Søby, cheføkonom, L&F
Hos Landbrug & Fødevarer er man bekymret over udviklingen, og frygter at det aktuelle fald kun er begyndelsen på en hård periode for dansk eksport.

"Sandheden er, at jeg har ventet med spænding på denne dag. Disse tal er de første, hvor vi kan begynde  at se effekterne af den russiske boykot. Det er bekymrende, at eksporten ikke kan holde sig oven vande, når man tænker på, at vi har de største bølger fra den russiske boykot forude," siger cheføkonom Thomas Søby og kalder nedgangen for 'bekymrende'.

"Jeg havde håbet, at den styrkeposition, som fødevareklyngen har, kunne overdøve effekterne af den russiske boykot. Det gør mig bestemt urolig for de kommende måneder," siger han.

I alt faldt den danske eksport med 2,7 pct. i august, hvilket primært skyldes en nedgang i indtægter fra olieeksporten, der lå på et usædvanligt højt niveau i juli.

Russisk boykot skaber desperat situation for landmænd

EU stopper mejeristøtte

Boykot tvinger mejerier til at jagte nye markeder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier