FødevareWatch

Norsk detailhandel frygter lempet nettold

Et forslag om at øge grænsen for toldfri nethandel med udlandet fra 200 til 500 norske kroner, møder stor modstand fra den norske detialhandel,  der mener, at det vil koste tusindvis af arbejdspladser.

Foto: Colourbox

Den norske detailhandel mener, at forslaget om at øge grænsen for toldfri nethandel med udlandet fra 200 til 500 norske kroner, vil koste tusindvis af arbejdspladser. Statsbudgettet bliver fremlagt i dag, og forslaget vil ifølge pålidelige kilder indgå. Detailhandlen har frygtet, at beløbet vil blive hævet, og de vil gerne have, at kvoten bliver fjernet helt. Det skriver Dagens Næringsliv.

De mange kunder, som handler på nettet, vil juble over forslaget, som betyder, at man slipper for at betale moms for varer under fribeløbet.

Dette giver udenlandske butikker en konkurrencefordel på 25 pct. af prisen, hvilket betyder lavere priser, selv med en dyrere fragt. Flere norske netbutikker har varslet, at de vil flytte butikken til udlandet i så fald pga. det høje omkostningsniveau i Norge og den momsfordel, som kvoten giver.

"Det er komplet galskab. Her sætter man useriøs forbrugerpopulisme foran hensynet til norske arbejdspladser og statens indtægter. Det vil ramme mange norske butikker og føre til mange nedlæggelser. Man kan hurtigt tale om 10.000 ekstra arbejdspladser, som går tabt i tillæg til det, vi taber på dagens nethandel mod udlandet," siger Harald Andersen, samfundspolitisk direktør i handelsorganisationen Virke.

Finansministeriet vil ikke kommentere på forslaget, før forslaget til budgettet er fremlagt. Fremskrittspartiet har før valget lovet at kæmpe for en grænse på 1000 kroner. Nu lader det til, at det endelige resultat bliver 500 kr. Den udenlandske nethandel koster i forvejen 6.000 arbejdspladser ifølge en rapport, som handelsorganisationen Virke bestilte i efteråret.

Coop sikrer sig 553 nye butikker

Norske laks tager bagvejen til Rusland

Stor stigning i norsk økosalg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier