FødevareWatch

Chauffører anklager Nemlig.com for løndumping

Flere ansatte fortæller, at de arbejder gratis i flere timer om dagen og i nogle tilfælde arbejder sort. Det er løndumping, mener fagforening.

Foto: Mik Eskestad

Nemlig.com bliver anklaget for løndumping af sine chauffører, der fortæller, at de arbejder gratis flere timer om dagen og i nogle tilfælde bliver aflønnet sort.

Det skriver avisen.dk.

”På en 12 timers arbejdsdag fik jeg typisk kun løn for syv timer,” siger en anonym chauffør til avisen.dk, der indtil få uger siden kørte varer ud for netbutikken.

På en 12 timers arbejdsdag fik jeg typisk kun løn for syv timer"

Anonym chauffør, til avisen.dk.
Nemlig.com hyrer selvstændige vognmænd til at bringe dagligvarer ud til kunderne, men kontrakten er skruet sådan sammen, at chaufførerne kun bliver betalt for den tid, de er på ruten.

Det betyder, at de ikke får penge, når de pakker bilen, eller for den tid det tager at køre til virksomhedens centrallager i Rødovre, når vagten er slut. Samtidig er timelønnen så lav, at vognmændene ifølge fagforeningen 3F ikke kan betale en rimelig løn til sine chauffører, hvilket får den faglige organisation til at kalde netbutikkens praksis for "ganske almindelig løndumping".

Direktør Stefan Plenge bekræfter over for avisen.dk, at chaufføren kun bliver betalt for den tid, de opholder sig på ruten. Han afviser imidlertid anklagerne om løndumping og sort arbejde.

"Vi er under ingen omstændigheder med til at lave løndumping. Vi mener, at vi har en rigtig fin timepris," siger han til avisen.dk.

Nemlig.com går benhårdt efter nicheprodukter

Nethandel med dagligvarer slår rekord

Dagrofa fletter fingre med Nemlig.com 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier