FødevareWatch

Chokoladegigant og universitet opretter nyt forskningscenter

Den amerikanske konfekture og fødevarekoncern Mars er gået sammen med University of California om at oprette et nyt forskningsinstitut, der skal levere videnskabelige gennembrud indenfor fødevarer, landbrug og sundhed.

Foto: PR

Den amerikanske slik- og fødevaregigant Mars Incorporated spytter nu et trecifret millionbeløb i opførelsen af et nyt institut, the Innovation Institute for Food and Health, hvor der skal forskes indenfor områderne fødevarer, landbrug og sundhed. Det oplyser den amerikanske storkoncern i en pressemeddelelse.

Det nye institut opføres i et samarbejde med University of California, gennem dennes Worl Food Center, og planen er, at der skal leveres videnskabelige, ”Silicon Valley-agtige” gennembrud indenfor de tre områder, skriver selskabet med henvisning til området i den sydlige del af San Franciscos Bay Area, der ses som arnestedet for de fleste nye gennembrud indenfor IT-teknologi.

”Det globale fødevare- og landbrugssystem har en enorm indvirkning på en række områder indenfor bæredygtighed, fra klimaforandringer til fødevaresikkerhed. For at gøre reelle fremskridt på de områder, bliver vi nødt til at indgå partnerskaber på tværs af sektoren for at fremme transformerende innovation. The Innovation Institute for Food and Health vil facilitere denne tilgang,” udtaler Mars’ forskningsdirektør Harold Schmitz i meddelelsen.

Mars investerer minimum 40 mio. dollar – eller godt 230 mio. kroner – i det nye forskningsinstitut over de næste ti år, mens universitet spytter 20 mio. dollar i projektet over den samme periode. Instituttet forventes lanceret i januar 2015.

InnovationsFonden satser stort på fødevarer

Industrien satser på bæredygtig chokolade

Derfor hamrer prisen på kakao i vejret

Mars udpeger ny chokoladechef

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier