FødevareWatch

Mistanke om misbrug stopper EU’s støtteordning

EU-Kommissionen stopper nu de tidligere vedtagne støtteforanstaltninger for letfordærveligt frugt og grønt, da man har mistanke om, at støttesystemet er blevet misbrugt. Kommissionen vil indføre en ny ordning snarest muligt.

Dacian Ciolos, EU-kommissær for landbrug | Foto: Yves Logghe/POLFOTO/AP

I midten af august vedtog EU-Kommissionen nogle støtteforanstaltninger for europæiske producenter af visse letfordærvelige frugter og grøntsager, som man frygtede ville blive ramt af det russiske importforbud mod fødevarer fra bl.a. EU og USA.

Til det formål havde man afsat 125 mio. euro.

Men støtteprogrammet har tilsyneladende ikke virket helt efter hensigten. I hvert fald oplyser Kommissionen nu i en pressemeddelelse, at man har været nødsaget til at lukke programmet igen.

”Der har været stærk interesse fra de berørte sektorer, men vi er nødt til at lukke programmet pga. en uforholdsmæssig stor stigning i ansøgningerne om støtte – f. eks. er de tal, der er blevet oplyst for visse produkter, mange gange højere end den totale, gennemsnitlige, årlige EU-eksport til Rusland,” skriver Kommissionen i meddelelsen.

Derfor vil man indenfor den nærmeste fremtid fremlægge et nyt, mere målrettet støtteprogram på baggrund af de erfaringer, man har gjort sig i de seneste uger.

”EU-Kommissionen er fortsat fast besluttet på at støtte disse producenter, som pludselig har mistet et vigtigt marked pga. de russiske tiltag. Jeg vil præsentere et nyt program i de kommende dage, som er mere målrettet og effektivt, og som vil bygge videre på dette (tidligere, red.) program,” udtaler EU-Kommissær Darian Ciolos i meddelelsen.

EU giver lille milliard til sanktionsramte landmænd

EU øger støtten til pressede landmænd

EU-hjælpepakke skal hindre priskollaps

EU-kommissær klar til at støtte fiskerisektoren

EU-ekspert: Boykot truer ikke europæisk kødproduktion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier