FødevareWatch

Nu skal fiskefarsen granskes

Fiskefirmaer og detailhandlere, der producerer eller sælge fiskefars eller hakket fiskekød, kan imødese øget kontrol fra Fødevarestyrelsen.

Foto: Valdemar Jørgensen, Jyllands-Posten.

Firmaer i fiskefarsbranchen kan se frem til skærpet kontrol.

"I september og november gennemfører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne med fokus på den hygiejniske kvalitet af fiskefars. Det sker for at se, om den oplysningsindsats, Fødevarestyrelsen gennemførte i foråret, har hævet kvaliteten," skriver Fødevarestyrelsen i en nyhedsmeddelelse.

Tidligere undersøgelser af fiskefars har vist et indhold af fordærvelsesbakterier over de vejledende grænseværdier. Den fars, forbrugerne fik med hjem, var i mange tilfælde ikke af ordentlig kvalitet, fremgår det.

"I foråret 2014 udarbejdede Fødevarestyrelsen derfor, i samarbejde med branchen, oplysningsmateriale om hygiejnisk fremstilling af fiskefars til brug for fødevarevirksomheder. Materialet består af gode råd, fotoplancher og andet vejledningsmateriale om korrekt fremstilling af fiskefars.

Med denne nye kontrolkampagne skal det undersøges, om den hygiejniske kvalitet af fiskefars er blevet bedre siden den kontrolkampagne, Fødevarestyrelsen gennemførte i 2012," skriver styrelsen og tilføjer:

"Kontrolkampagnen gennemføres i fiskevirksomheder, såvel detail som en gros, hvor der produceres eller sælges fiskefars eller hakket fiskekød. Fødevarestyrelsen regner med at kunne offentliggøre resultaterne af kampagnen i slutningen af 1. kvartal, 2015."

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier