Seks personer blev syge af salmonellafund i hønseflok

Æg fra Hedegaard Foods smittede seks til syv personer med salmonella i august, viser rapport.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU

Seks til syv personer blev syge af det fund af salmonella, der blev opdaget hos en hønseflok i Sydjylland tilbage i august, som førte til en tilbagetrækning af æg fra virksomheden Hedegaard Foods.

Der er tale om syv tilfælde fra fire forskellige familier, som kan knyttes til salmonellafundet i hønseflokken. Men kun seks af personerne mener at have spist æg fra Hedegaard Foods i tiden op til, at de blev syge.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI, på sin hjemmeside.

Hønsebesætningen, som ligger i Starup mellem Grindsted og Varde, blev testet positiv for salmonella 15. august. Da resultaterne lå klar seks dage senere, pålagde Fødevarestyrelsen Hedegaard Foods at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, æggehvider og scrambled eggs.

Statens Serum Institut skriver, at den hurtige tilbagetrækning af æggene sandsynligvis er årsag til, at det ikke udviklede sig til et decideret salmonellaudbrud. Det kan dog udelukkes, at flere er blevet smittet.

Produkterne fra Hedegaard Foods var solgt flere steder. Det gælder blandt andet Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto, Metro og Lidl.

Sidste år blev 1136 danskere smittet med salmonella, men omkring 80 pct. blev smittet uden for landets grænser. Der har været et stort fald i antallet af de salmonellainfektioner de seneste år, da der har været stort fokus på salmonella i æg og kylling.

I 90'erne var der årligt 3000-4000 tilfælde af salmonella herhjemme.

Hedegaard Foods: Nu skal salmonella-håndtering revideres

Listeria-sag: Professor maner til besindighed

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovligt slagteri

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også