FødevareWatch

Nestlé inviterer Engelbrecht til skattesnak

Den nye skatteminister har tidligere anklaget fødevaregiganten for ikke at betale skat i Danmark. Nu inviterer Nestlé til en snak .

Foto: Tariq Mikkel Kahn

I et debatindlæg fra Berlingske Business 7. november 2011 langede den daværende erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) - nu nyudnævnt skatteminister - ud efter virksomheden Nestlé og andre multinationale selskaber, som han anklagede for skatteunddragelse.

Nestlé havde nemlig ikke betalt selskabsskat i Danmark i perioden 2007 til 2010. Men det skyldes ikke forsøg på skatteunddragelse, slår Nestlés landechef i Danmark, Søren Rye, fast.

"Det må stå for Engelbrechts egen regning. De år, hvor vi ikke har betalt selskabsskat i Danmark, har årsagerne blandt andet været investeringer i produktion. Det har intet at gøre med, at vi skulle være skatteunddragere," siger Søren Rye. Han fortsætter:

Vi vil meget gerne opfordre skatteministeren til at komme ud og tage et møde med os"

Søren Rye, landechef, Nestlé

"Vi betaler selskabsskat, når vores skatteregnskab viser, at vi skal gøre det - ligesom vi gør i andre nordiske lande. Vi vil meget gerne opfordre skatteministeren til at komme ud og tage et møde med os, så vi kan snakke med ham omkring vores virksomhed og de positive bidrag, vi har til det danske samfund," siger Søren Rye til Ritzau.

Han fortæller blandt andet, at Nestlé har betalt selskabsskat i Danmark de seneste to år, og at Nestlé bidrager med penge til statskassen i form af diverse afgifter og indirekte gennem årlige indkøb for over en milliard kroner i andre danske virksomheder.

"Skatteunddragelse er ulovligt og samfundsundergravende, men hverken DI, DE eller Nestlé skal være det mindste i tvivl om, at det heller ikke er regeringens hensigt, at de skal betale mere end, hvad der tilkommer fællesskabet - der er bare heller ikke nogen, der skal kunne unddrage sig skat," lød det blandet andet i Benny Engelbrechts debatindlæg.

Nestlé Danmark oplyser til Ritzau, at selskabet årligt bidrager med over 200 millioner kroner i andre skatter og afgifter end selskabsskat.

Nestlé køber aktier tilbage for første gang i tre år

Nestlé sælger juice-mærke

Nestlé brygger på en vitamin-cocktail

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier