FødevareWatch

Ebola-epidemi truer afrikansk fødevaresikkerhed

Det omfattende Ebola-udbrud i Vestafrika har sendt fødevarepriserne i vejret i regionen og gjort mad til en mangelvare. Og fødevareproblemerne kan gøre det endnu sværere at få bugt med den dødbringende sygdom.

Foto: Abbas Dulleh/POLFOTO/AP

Den seneste tids omfattende udbrud af den dødbringende og yderst smitsomme sygdom Ebola i Afrika truer ikke kun indbyggerne i en række afrikanske lande direkte, virussen har også mere indirekte konsekvenser. Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet skrev FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) tirsdag i en meddelelse, at Ebola-epidemien udgør en overhængende fare for høsten i Vestafrika, hvor udbruddet startede, og at det har fået fødevarepriserne i regionen til at skyde i vejret.

Samtidig advarede FAO om, at problemerne vil tage til i styrke i de kommende måneder.

Opførelsen af karantæneområder og andre begrænsninger af, hvor indbyggerne kan bevæge sig hen, har fået mange vestafrikanere til at hamstre fødevarer, hvilket har medført fødevaremangel og enorme prisstigninger, skriver Reuters.

”Selv inden Ebola-udbruddet brugte husholdninger i nogle af de mest udsatte områder op til 80 pct. af deres indkomst på mad, og nu gør disse seneste prisstigninger det stort set umuligt for dem at få fat på fødevarer,” udtaler Vincent Martin fra FN-organisationen ifølge nyhedsbureauet.

Han tilføjer, at fødevarekrisen samtidig kan gøre det endnu sværere for myndighederne at få stoppet spredningen af sygdommen.

FN’s World Food Program og FAO har allerede godkendt et nødhjælpsprogram, hvorigennem man over en periode på tre måneder vil levere 65.000 tons mad til 1,3 millioner mennersker, der er berørt af Ebola-udbruddet.

Russiske fødevarepriser stiger fortsat

Russisk boykot trykker fødevarepriserne

Globale fødevarepriser skyder i vejret

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier