FødevareWatch

Tetra Pak lukker fabrik og fyrer 250

Den svenske emballagegigant Tetra Pak mærker en faldende efterspørgsel på drikkevarekartoner i Europa og må derfor lukke en fabrik i byen Lund. 250 stillinger nedlægges.

Foto: Tetra Pak/ PR

Den svenske emballagekoncern Tetra Pak har indledt forhandlinger om at lukke én af sine fabrikker i den sydsvenske by Lund. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Det er en faldende efterspørgsel på drikkevarekartoner i hele Europa og dermed en overskudskapacitet på selskabets fabrikker i regionen, der nu fører til lukningen af fabrikken i Lund.

”I de senere år er efterspørgslen på drikkevarekartoner faldet i Europa, hvilket har skabt en betydelig overkapacitet i Tetra Pak-fabrikker i regionen. Den indenlandske efterspørgsel er også faldet betydeligt, hvilket betyder, at selskabets emballagefabrik i Lund nu eksporterer størstedelen af sine varer til kunder i andre lande. For mange af disse kunder vil det være mere praktisk, hvis de serviceres af andre Tetra Pak-fabrikker, der ligger tættere på deres egne faciliteter,” skriver koncernen i pressemeddelelsen.

Tetra Pak forventer at lukke fabrikken i Lund i starten af 2015 og meddeler, at 250 medarbejdere vil blive berørt af lukningen, som dog ikke ville påvirke de yderligere 3.500 ansatte, som Tetra Pak har i regionen.

De rigeste folk i føde- og drikkevareindustrien

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier