Valio fyrer 126 efter russisk importforbud

Den finske mejerigigant opsiger kontrakten med 126 medarbejdere som direkte konsekvens af den russiske embargo mod en række fødevarer. Yderligere 50 stillinger bliver midlertidigt nedlagt.

Den finske mejerikoncern og Arla-rival, Valio, må nu tage afsked med 126 medarbejdere pga. Ruslands importforbud mod mejeriprodukter og andre fødevarer. Det skriver det finske medie YLE.

Valio vil således ikke forny kontrakterne med de 126, som alle var på tidsbestemte kontrakter, der nu udløber. Samtidig vil man midlertidigt nedlægge yderligere 50 stillinger. I begge tilfælde er det pga. tabt fortjeneste som følge af den russiske embargo.

Valio annoncerede allerede i midten af august, at man ville indlede samtaler med alle 800 medarbejdere ved sine fabrikker i byerne Haapavesi, Seinäjoki, Vantaa og Lappeenranta, og at disse samtaler meget vel kunne føre til fyringer.

”Ruslands beslutning er beklagelig. Forbuddet vil have alvorlige, negative konsekvenser på Valios forretning og føre til driftsmæssige tilpasninger i både Finland og Rusland,” udtalte koncernens adm. direktør, Pekka Laaksonen, i den forbindelse.

Arla-rival mister medarbejdere og millioner på russisk embargo

De annoncerede fyringer kommer ifølge YLE netop til at berøre medarbejdere ved fabrikkerne i Haapavesi, Seinäjoki, Vantaa and Lappeenranta.

Valio fik dog lidt gode nyheder i forhold til Ruslandssituationen for nylig, da de russiske myndigheder annoncerede, at man alligevel vil tillade import af visse fødevaregrupper fra EU. Det drejer sig bl.a. om laktosefri mælk, som den finske koncern har en ganske betydelig produktion og eksport af.

Rusland vil alligevel tillade visse fødevarer fra Vesten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne