FødevareWatch

Orkla udvider i Baltikum

Den store norske fødevarekoncern Orkla udvider sin tilstedeværelse i de baltiske lande med opkøbet af et lokalt fødevareselskab.

Foto: Orkla/ PR

Den norske koncern Orkla har opkøbt fødevareselskabet NP Foods, der har aktiviteter i en række baltiske lande. Det oplyser Orkla i en pressemeddelelse.

NP Foods operer på tværs af den baltiske region med en række selskaber og fødevaremærker, herunder Laima, Staburadze, Gutta, Margiris og Staburadzes Konditoreja, og opkøbet vil ifølge Orkla fordoble koncernens forretning i Baltikum og gøre den til én af de største forbrugsvareselskaber i regionen.

Orkla er allerede repræsenteret i regionen gennem selskaberne Spilva og Latfood i Letland, Kalev og Põltsamaa Felix i Estland og Suslavičius-Felix i Litauen, men med det nye opkøb forstærker man altså sin position på det baltiske marked yderligere.

Orkla køber NP Foods, som i 2013 omsatte for mere end 77 mio. euro og har 1.100 ansatte, fra det Malta-baserede selskab Nordic Partners Food Limited, som det lettiske holdingselskab Nordic Partners Limited ejer 51 pct. af aktierne i.

De økonomiske detaljer om opkøbet er ikke oplyst.

Orkla sikrer vækst i svært marked

Opkøb koster på bundlinjen for Orkla Foods

Orkla sælger polsk selskab

Her er nordens største fødevare-virksomheder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier