FødevareWatch

Svineproducent køber kyllingeslagteri

Stor bornholmsk svineproducent har købt et tidligere kyllingeslagteri og indgået aftale med Danish Crown.

Foto: Henrik Tüchsen

En af Bornholms største svineproducenter, Karsten Westh, har opkøbt det gamle kyllingeslagteri i Hasle, Bornpoultry, hvor der nu skal forarbejdes økologiske grise og skovgrise.

Karsten Westh gik ind i økologisk svineproduktion, da han i foråret købte Vasagaard, der i forvejen var kendt for sine økologiske skovgrise. Nu har svineproducenten også købt det gamle kyllingeslagteri, Bornpoultry, som han overtager den 1. september. Her skal de økologiske grise og skovgrise forarbejdes og pakkes, når Danish Crown har slagtet dem. Det skriver TV2/Bornholm.dk. 

Plads til udvikling

Slagteriet er 1500 kvadratmeter stort, men Karsten Westh har kun brug for 300 af dem i første omgang.

”Det er lige det, vi står og mangler. Resten har vi egentlig ikke brug for. Men jeg kunne godt forestille mig, at vi får andre, der kunne have lyst til at være med i huset. Det kunne være grøntsagsproducenter eller andre. Så kunne vi få et fælles fødevarecenter”, siger Karsten Westh til TV2/Bornholm.

Karsten Westh skal i gang med at ombygge det gamle kyllingeslagteri, og han er lige nu ved at ansætte en slagter og regner med at ansætte endnu en, inden produktionen går i gang pr. 1. november. 

FødevareWatch har tidligere skrevet om de bornholmske skovgrise på Vasagård og samarbejdet med Karsten Westh.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier