FødevareWatch

EU kan være på vej med støtte til mejeri- og kødprodukter

EU skal i denne uge mødes for at diskutere markedssituation for kød- og mejeriprodukter i kølvandet på det russiske importforbud. ”Vi vil ikke tøve med at indføre yderligere støtteforanstaltninger, hvis det bliver nødvendigt,” lyder det fra EU-Kommissionen.

Foto: Markus Schreiber

EU-Kommisionen annoncerede i den forgangne uge, at man står klar med økonomisk støtte til visse frugtavlere, som er blevet ramt af det russiske importforbud, der blev indført for nylig. Og kommissionen er klar til at udvide den økonomiske støtte til andre sektorer, hvis det bliver nødvendigt.

”Kommissionen…analyserer de seneste data og vil ikke tøve med at indføre yderligere nødforanstaltninger til støtte for markedet, hvis det bliver nødvendigt, især for visse mejeriprodukter, hvor det begynder at stå klart, at der er en negativ indvirkning (fra importforbuddet, red.) i visse medlemslande,” skriver Kommissionen i en pressemeddelelse.

Ordene faldt efter et møde mellem eksperter fra EU-Kommissionen og de enkelte EU-lande fredag i sidste uge, hvor man diskuterede situationen på visse markeder i forbindelse med Ruslands importstop.

Her diskuterede man bl.a. de støtteforanstaltninger, som Kommissionen allerede har annonceret for visse letfordærvelige frugter og grøntsager, samt specifikt for ferskner og nektariner. Producenter af de sidstnævnte produktgrupper har fået øremærket små 30 mio. euro fra EU. Pengene kan udbetales til avlere, som afleverer deres produkter til fri distribution, kompost, ikke-fødevarerelateret brug eller til destruktion.

Kommissionen oplyser, at man vil afholde endnu et møde torsdag d. 28. august for at diskutere markedssituationen for mejeri- og kødprodukter, og det kan altså ikke udelukkes, at der er økonomisk støtte på vej til disse sektorer i den nærmeste fremtid.

EU giver lille milliard til sanktionsramte landmænd

Arla-rival mister medarbejdere og millioner på russisk embargo

Minister vil støtte boykotramte producenter

Sådan vil Rusland sikre sig svinekød

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier