FødevareWatch

Tidligt forår gavner Nordic Sugar

Et tidligt forår gav også en tidligere start på såning af sukkerroer, og det giver forhåbninger om et stort udbytte for sukkerkoncernen Nordic Sugar.

Foto: Agrana/ PR

Nordic Sugar har netop foretaget årets første prøveoptagninger af sukkerroer fra sine fire produktionslande Danmark, Sverige, Finland og Litauen – og det giver forhåbninger om et godt år for den danske koncern. Prognosen for årets udbytte peger nemlig på, at Nordic Sugars samlede sukkerproduktion 2014/15 bliver ganske høj og på linje med de seneste års gode resultat.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

”Årets indsats på roemarkerne i kombination med den vellykkede rekruttering i Finland af flere dyrkere og nye arealer betyder, at vi ser på fremtiden med stor fortrøstning, hvor næste opgave er at få årets høst i hus,” siger Nordic Sugars landbrugsdirektør Jannik Olejas.

Tidligt forår gav tidlig såning

Det er en tidlig start på foråret, der har banet vejen for en ualmindelig tidlig såning af roer mange steder, og det kan altså være med til at sikre et større udbytte. I selskabet fire produktionslande har man været i stand til at så to uger tidligere end normalt, oplyses det.

”Dyrkningsforholdene har samlet set været favorable med solskinsvejr og høje temperaturer, der har været til gavn for væksten i højsommeren, efterfulgt af regn i august de fleste steder. Hvis vejrforholdene forbliver gode i resten af vækstsæsonen, giver udbytteprognosen en forventning om et sukkerudbytte pr. hektar, der ligger betydeligt over femårsgennemsnittet i Danmark, Sverige og Litauen, mens Finland sandsynligvis lander omkring gennemsnittet,” skriver Nordic Sugar i pressemeddelelsen.

På baggrund af den aktuelle udbytteprognose er der planer om at påbegynde produktionen på Nordic Sugars sukkerfabrikker i midten af september. Der gennemføres som i tidligere år yderligere to prøveoptagninger før produktionsstart.

Topchef i Nordic Sugar siger op

Nordic Sugar tager energiforsyning i egen hånd

Rekord-tidlig høst i Nordjylland

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier