FødevareWatch

Minister vil støtte boykotramte producenter

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen vil give en håndsrækning til de danske fødevareproducenter, som bliver ramt af det russiske importstop af landbrugsprodukter.

Regeringen har angiveligt ikke tænkt sig at se stille til mens danske fødevareproducenter rammes af Putins embargo mod EU-lande, der har deltaget i Vestens sanktioner imod Rusland.

Berlingske skriver således, at handels- og udviklingsminster Mogens Jensen (S) sammen med regeringen har afsat 5 mio. kr. til en eksportomlægning, som skal sættes i gang med øjeblikkelig virkning.

"Vi tilbyder virksomhederne hjælp til at afsætte deres produkter på andre markeder end det russiske, blandt andet ved at tilbyde dem rådgivning om alternative markeder som for eksempel det asiatiske marked, hvor der er stor efterspørgsel på danske fødeprodukter," siger Mogens Jensen til Berlingske og fortsætter:

"I Danmark er der ikke tradition for, at vi fra statslig side kompenserer virksomheder for tab i forbindelse med denne type importstop. I en åben verden med fri handel kan man ikke gardere sig mod politiske konflikter. Men med eksportomlægningspakken hjælper vi virksomhederne med at finde nye markeder."

Royal Greenland i absurd Rusland-situation

Russisk forbud kan styrke Kina-eksport

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier