FødevareWatch

Chr. Hansen rammes kun i mindre grad

Selvom Chr. Hansens ingredienser indgår i nogle af de virksomheders produkter, som bliver ramt af Ruslands importforbud, ser selskabet ingen synderlig effekt af sanktionerne.

Foto: PR

Chr. Hansens ingredienser indgår vel at mærke i nogle af de virksomheders produkter, som bliver ramt af Ruslands importforbud. Alligevel ser selskabet ingen betydelig effekt af sanktionerne.

"Ser vi på den direkte effekt på salget i Rusland, er ingredienser ikke på nogen liste, og vi regner ikke med, at de kommer på listen. Så vi kan frit sælge vores ingredienser i Rusland," siger Jacob Paulsen, group vice president for EMEA-regionen og en del af koncernledelsen, til Ritzau Finans.

Hvis ingredienser skulle blive omfattet af sanktioner, hvilket Chr. Hansen altså ikke forventer, så har selskabet en sikkerhed fra et pænt lager, der gør, at markedet kan dækkes i en periode.

En indirekte effekt

"Der er en indirekte effekt og turbulens af det, men vores holdning er, at de russiske forbrugere vil fortsætte med at konsumere de produkter, som indeholder ingredienser, og at den volumen, de indtager, vil forblive den samme," siger Jacob Paulsen.

Han forventer et skift fra producenter i EU og andre lande omfattet af sanktionerne, men da det er muligt for russerne at få produkterne andre steder fra, og Chr. Hansen dækker praktisk talt hele verden med sine produkter, vil selskabet kunne fange dette salg, så effekten udlignes.

Arla stopper produktion

Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, har sagt stop for al import af frugt, grønt, kød, fisk, mælk og mejeriprodukter fra USA og EU, Australien, Canada og Norge. Forbuddet vil foreløbig løbe i et år.

Arla meddelte fredag, at selskabet stopper al produktion til Rusland som konsekvens af russiske sanktioner. Arlas eksport til Rusland har en værdi af omkring en milliard kroner og udgør cirka en procent af koncernens omsætning, oplyser selskabet.

"Vores fokus lige nu er at sikre lønsomheden på vores ejeres mælk ved at omlægge vores produktion til andre produkter, som vi kan sælge på andre markeder," siger Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla Foods, i en pressemeddelelse.

75 Arla-job er i farezonen

Søren Gade: Selskaberne må se mod andre markeder

Kursfald hos lakseselskaber efter sanktioner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier