FødevareWatch

Kellogg lider nederlag i stor lønstrid

En dom i det amerikanske retssystem er gået imod Kellogg, der nu skal kompensere og genansætte 226 medarbejdere.

Foto: John Raoux/AP/Ritzau Scanpix

Efter mere end ni måneders strid er der blevet sat punktum i en sag mellem Kellogg og 226 medarbejdere i Memphis.

Og afgørelsen gik imod morgenmads-giganten, der blandt andet står bag mærkerne Kellogg's Cornflakes og Frosties, skriver Fødevareforbundet NNF.

Balladen startede i oktober, da Kellogg sendte de mange ansatte hjem uden løn, fordi de ikke ville gå med til en ny lokalaftale med forringede lønvilkår.

Men nu er Kelloggs lock-out blev erklæret ulovlig af retten i Tennesse, og derfor skal selskabet genansætte medarbejderne på samme vilkår, som de havde før lockouten.

"Vores medlemmer og deres familier har været igennem 280 dages unødvendig smerte på grund af Kellogg. Vi er glade for domstolens afgørelse, der retter op på den nådesløse forhandlingstaktik, som medarbejderne har været udsat for," udtaler David Durke, international præsident i den amerikanske fødevarefagforening BCTGM, der har overenskomst med Kelloggs.

Dommeren i sagen, Samuel H. Mays, giver denne forklaring på dommen mod Kellogg:

"Kelloggs forslag var ikke at ændre i lokalaftalen, men i stedet krævede Kellogg, at lønnen blev ændret. Lønniveauet bliver fastlagt i overenskomsten. Loven giver ikke Kellogg ret til kræve ændringer i lønnen."

Kellogg ser salgsvanskeligheder og nedjusterer

Nye ben i Kellogg-forretningen

Kellogg køber sig til stor dansk omsætning

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier