FødevareWatch

Kellogg lider nederlag i stor lønstrid

En dom i det amerikanske retssystem er gået imod Kellogg, der nu skal kompensere og genansætte 226 medarbejdere.

Foto: John Raoux/AP/Ritzau Scanpix

Efter mere end ni måneders strid er der blevet sat punktum i en sag mellem Kellogg og 226 medarbejdere i Memphis.

Og afgørelsen gik imod morgenmads-giganten, der blandt andet står bag mærkerne Kellogg's Cornflakes og Frosties, skriver Fødevareforbundet NNF.

Balladen startede i oktober, da Kellogg sendte de mange ansatte hjem uden løn, fordi de ikke ville gå med til en ny lokalaftale med forringede lønvilkår.

Men nu er Kelloggs lock-out blev erklæret ulovlig af retten i Tennesse, og derfor skal selskabet genansætte medarbejderne på samme vilkår, som de havde før lockouten.

"Vores medlemmer og deres familier har været igennem 280 dages unødvendig smerte på grund af Kellogg. Vi er glade for domstolens afgørelse, der retter op på den nådesløse forhandlingstaktik, som medarbejderne har været udsat for," udtaler David Durke, international præsident i den amerikanske fødevarefagforening BCTGM, der har overenskomst med Kelloggs.

Dommeren i sagen, Samuel H. Mays, giver denne forklaring på dommen mod Kellogg:

"Kelloggs forslag var ikke at ændre i lokalaftalen, men i stedet krævede Kellogg, at lønnen blev ændret. Lønniveauet bliver fastlagt i overenskomsten. Loven giver ikke Kellogg ret til kræve ændringer i lønnen."

Kellogg ser salgsvanskeligheder og nedjusterer

Nye ben i Kellogg-forretningen

Kellogg køber sig til stor dansk omsætning

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier