FødevareWatch

Cloetta: Sukkerafgift skaber gråt slikmarked

Det dyre danske slik fører til øget grænsehandel og ulovligt sliksalg, vurderer den svenske slikproducent.

Foto: Niels Hougaard

Den danske sukkerafgift har skabt et gråt slikmarked, fordi det bedre kan betale sig at købe søde sager syd for grænsen. Det vurderer den svenske slikproducent Cloetta over for Børsen.

"Med sukkerafgiften kommer en masse uhensigtsmæssigt adfærd. Der er ingen tvivl om, at det bliver mere interessant at købe slik ved den dansk/tyske grænse, når prisforskellen bliver større. Og der bliver også incitament for at købe slik i udlandet, for så at lade være med at afregne sukkerafgift til staten. Det vil sige, at der opstår en slags grå marked," siger selskabets danske landechef, Christian Boas Linde, til avisen.

Det ulovlige sliksalg formodes blandt andet at foregå i kiosker, hos grønthandlere og endda i byggemarkeder. Hos Coop har man hørt om det grå marked, men konfekturechef Jens Kramer Kornmaaler understreger over for avisen, at det er på rygtebasis, og at man derfor ikke kender til problemets reelle omfang.

Slik bliver kastet i nakken i bland-selv-krig

Svensk slikgigant fortsætter salgsvækst

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier