FødevareWatch

ConAgra køber mongolsk kartoffelfirma

Den amerikanske fødevaregigant ConAgra Foods har opkøbt kartoffelselskabet TaiMei Potato Industry for mere end en halv milliard kroner.

Foto: PR

Amerikanske ConAgra Foods har opkøbt det kinesiske selskab TaiMei Potato Industry Limited. Det oplyser den amerikanske koncern i en pressemeddelelse.

TaiMei Poatato er en væsentlig aktør indenfor bearbejdning af kartofler i Kina og ligger i provinsen Shangdu i det indre Mongoliet, som er blandt de største kinesiske regioner i forhold til kartoffeldyrkning, fremgår det af meddelelsen.

Opkøbet sker formelt gennem ConAgras selskab Lamb Weston, der producerer frosne kartoffel- og grønsagsprodukter til bl.a. restauranter og detailhandlen i mere end 100 lande. Lamb Weston betaler i alt 93 mio. dollar – eller ca. 512 mio. kroner – for at overtage det mongolske selskab.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 30 dage gratis

Opkøbet er et forsøg på at forbedre forsyningsmulighederne i Kina og på det asiatiske marked generelt, forklarer ConAgra Foods’ adm. direktør, Gary Rodkin, i meddelelsen.

”Vi har haft forretninger i Kina og på tværs af Asien i mere end 25 år og vist vejen i forhold til markedsudvidelse og -udvikling. TaiMei er ConAgra Foods’ første faciliteter for kartoffelforarbejdning i Kina, og vi er overbeviste om, at det vil hjælpe til med at sætte skub i vores stærke vækst i Asien,” supplerer Greg Schlafer, som står i spidsen for Lamb Weston.

Udover kartoffelfabrikkerne i Shangdu-provinsen overtager den amerikanske gigant også ca. 340 medarbejdere fra TaiMei.

Milliardnedskrivning presser fødevarekæmpe

Her er de dominerende fødevareselskaber i USA

Fødevareopkøb for milliarder i påsken

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier