FødevareWatch

ConAgra køber mongolsk kartoffelfirma

Den amerikanske fødevaregigant ConAgra Foods har opkøbt kartoffelselskabet TaiMei Potato Industry for mere end en halv milliard kroner.

Foto: PR

Amerikanske ConAgra Foods har opkøbt det kinesiske selskab TaiMei Potato Industry Limited. Det oplyser den amerikanske koncern i en pressemeddelelse.

TaiMei Poatato er en væsentlig aktør indenfor bearbejdning af kartofler i Kina og ligger i provinsen Shangdu i det indre Mongoliet, som er blandt de største kinesiske regioner i forhold til kartoffeldyrkning, fremgår det af meddelelsen.

Opkøbet sker formelt gennem ConAgras selskab Lamb Weston, der producerer frosne kartoffel- og grønsagsprodukter til bl.a. restauranter og detailhandlen i mere end 100 lande. Lamb Weston betaler i alt 93 mio. dollar – eller ca. 512 mio. kroner – for at overtage det mongolske selskab.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 30 dage gratis

Opkøbet er et forsøg på at forbedre forsyningsmulighederne i Kina og på det asiatiske marked generelt, forklarer ConAgra Foods’ adm. direktør, Gary Rodkin, i meddelelsen.

”Vi har haft forretninger i Kina og på tværs af Asien i mere end 25 år og vist vejen i forhold til markedsudvidelse og -udvikling. TaiMei er ConAgra Foods’ første faciliteter for kartoffelforarbejdning i Kina, og vi er overbeviste om, at det vil hjælpe til med at sætte skub i vores stærke vækst i Asien,” supplerer Greg Schlafer, som står i spidsen for Lamb Weston.

Udover kartoffelfabrikkerne i Shangdu-provinsen overtager den amerikanske gigant også ca. 340 medarbejdere fra TaiMei.

Milliardnedskrivning presser fødevarekæmpe

Her er de dominerende fødevareselskaber i USA

Fødevareopkøb for milliarder i påsken

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier