FødevareWatch

Medie: Danish Crown-rival vil prøve igen

En af verdens største svinekødsproducenter, kinesiske WH Group, vil endnu engang prøve at lade sig børsnotere i Hongkong, efter at koncernen måtte droppe sine oprindelige børsplaner tidligere på året.

I løbet af foråret forsøgte den kinesiske svinekødsgigant WH Group sig med en børsintroduktion i Hongkong – planer som koncernen dog blev tvunget til at droppe. Men nu prøver den kinesiske Danish Crown-rival så lykken endnu engang. Det skriver Reuters.

I løbet af indeværende måned vil WH Group således forsøge at rejse op mod 3 mia. dollar i en revideret børsintroduktion, skriver nyhedsbureauet. Det svarer til omkring 16,5 mia. kroner og ligger altså et godt stykke under de 32 mia. kroner, som koncernen oprindeligt havde håbet på at kradse ind.

WH Group, som tidligere gik under navnet Shuanghui Group, købte sidste år sin amerikanske rival Smithfield Foods for små 40 mia. kroner, og i den forbindelse optog man en betydelig gæld, som pengene fra en børsintroduktion ifølge Reuters skal bruges til at dække.

Den nye børsnotering vil kunne gælde primære aktier, hvilket betyder at eksisterende aktionærer ikke vil sælge ud af deres andele. Lykkes koncernen med nye seneste børsnotering, vil offentlige aktionærer stå til at eje ca. 20 pct. af selskabet.

Slagteri-boss: Ny global dagsorden

Danish Crown-rival dropper børsnotering

Kinesisk kødkoncern halverer børs-mål

Kinesisk kødkæmpe uddyber børsplaner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier