FødevareWatch

Stor chokolade-fusion på trapperne

Den schweiziske slikproducent Lindt & Sprungli ligger i milliard-forhandlinger om overtagelse af stort amerikansk chokoladeselskab.

Foto: HENRIK SCHÜTT

Den schweiziske slikproducent Lindt & Sprungli er i forhandlinger med amerikanske Russell Stover, der laver indpakket chokolade, om en overtagelse til en værdi af 1,5 mia. dollar. En sammensmeltning vil gøre Lindt til en af de større chokoladeproducenter i verden.

Det skriver Wall Street Journal.

Ward-familien, der har ejet Russell Stover siden 1960, hyrede tidligere i år storbanken Goldman Sachs til at stå for processen med at finde en køber og sælge selskabet. Russell Stover har en omsætning på 600 mio. dollar om året og 4500 ansatte.

I USA er selskabet især kendt for sine æsker med chokolade, samt mærker som Whitman og Pangburn.

Et opkøb af Russell Stover, der primært opererer i USA, af Lindt vil gå imod tendensen i chokolademarkedet, hvor det har været på mode at søge opad, mod dyrere og mere eksklusive produkter. De amerikanske forbrugere er dog langsomt ved at få smag for mørkere chokolade, med et skær af sundhed.

Lindt & Sprungli er allerede tilstede på det amerikanske marked, gennem mærket Ghirardelli, der generede 943 mio. dollar i omsætning i 2013.

Derfor vækker det opsigt, at Lindt nu kædes sammen med et opkøb af Russell Stover.

Nestlé Danmark rammer rekordrødt minus

Coop vil mærke kaffe og chokolade mod tyveri

Nestlé-chef: 2014 bliver endnu et udfordrende år

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier