En del af Watch Medier

FødevareWatchlørdag4. februar 2023

  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Søg
  • Log ind
  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
11.07.2014kl. 17.38

Stærkt sammenhold bag Bornholms "røgeri-familie"

Familien Arvidsen sidder solidt på en stor del af Bornholms røgerier, men er også engageret i både sennepfirma, café og værtshus. Kun en enkelt aktivitet havde røde tal på bundlinjen sidste år - og det er der rettet op på i år, siger Thomas Arvidsen i et interview med FødevareWatch.
Foto: Henrik Tüchsen
AF HENRIK TÜCHSEN

SNOGEBÆK

Familien bag en stribe af de kendte bornholmske røgerier fik sidste år et solidt regnskab, og 2014 tegner lyst for familien Arvidsen, der nu satser på at optimere de eksisterende forretninger, herunder rette op på et 2013-underskud i familiens sennepsfirma

"Det går fornuftigt med røgerierne, og det tegner lyst i år, med en ok forårssæson med helligdage, der har ligget sent og fantastisk vejr. Det er med til at hjælpe godt i gang på forårssæsonen, og vores røgerivirksomhed et totalt sæsonbetonet; den størstedelen af omsætningen ligger i uge 28, 29, 30 - så det er nu, vi skal have de hurtige sko på," siger Thomas Arvidsen i et interview med FødevareWatch i familiens røgeri i Snogebæk på Bornholm.

Netop Snogebæk Røgeri, der består af en kombineret forretning og restaurant på størrelse med en håndboldbane, har netop investeret i et større beløb i forretningen med nyrøgede lækkerier. Og i takt med, at klokken nærmer sig 12 på en solrig dag, strømmer gæsterne til for at samle sig om ikke mindst fiskebuffeten, anrettet i en gammel fiskerbåd.

Har røgerierne været en god forretning gennem finanskrisen?

"Ja, vi har klaret os fornuftigt, selvfølgelig har vi kunnet mærke det, men når du skal til Bornholm, så skal du jo på røgeri, jeg tror, at der er andre, der bliver valgt fra først. Måske også, hvis du ligger i den helt dyre ende."

Hvordan konkurrencesituationen blandt de bornholmske røgerier, og hvor mange er der?

"Vi er vel 10-12 stykker, og vi ligger i hver vores byer, så selvfølgelig kan man prøve at lokke folk til "sin by", men jeg tror, at valg af røgeri afhænger meget af, hvor man er. Så vi slås ikke så meget på den måde, men vi gør selvfølgelig, hvad vi kan for at gøre vores røgerier attraktive og ramme det leje, som vi godt vil have. Vi ligger ikke i den helt dyre ende, og det skal vi heller ikke. Vi vil hellere have, at folk kan komme her to gange eller komme hele familien. Vi ligger i mellemlejet, og så har vi en så god mængde produktionsmæssigt, at vi kan lave det fornuftigt."

Thomas Arvidsen ejer sammen med sin søster Rina Thyssen Hansen og moderen Kirsten Arvidsen også Gudhjem Røgeri, og så har de 49 pct. af aktierne i Allinge Røgeri, og herunder også Hasle Røgeri.

Røgerierne er en del af familiens selskab, Arvidsen Holding, der bl.a. også omfatter "Sørens Værtshus", Café Klint og Bornholmersennep.

Holdingselskabet, hvorunder der ca. 150 medarbejdere, fik i seneste regnskabsår et overskud på 1,5 mio. kr. - samme niveau som året før. Største overskud på cirka en million kr. var Gudhjem Røgeri, mens sennepsfirmaet gav et underskud på 378.000 kr. Egenkapitalen er på cirka 18 mio. kr., mens de samlede aktiver udgør ca. 20 mio. kr.

I Arvidsen Holding kalder i det seneste regnskabsår tilfredsstillende, men jeg kan se, at Bornholmersennep havde underskud?

"Ja, det er der en længere forklaring på, og det er der rettet op på i år. Vi forsøgte nogle ting, som kostede en del penge, bl.a. med en anden sælger på. Det var ikke en god forretning, men det kan det blive fremadrettet - vi tror på, at det var fornuftigt, det vi gjorde."

Hvordan kan det være, at I har investeret i de forskellige forretninger?

"Det er min mor og far, der har startet det det hele, og sidste år havde vi 25 års jubilæum på værtshuset. Gudhjem Røgeriet har de også haft i over 20 år, og så er de andre ting kommet til. Især min far har skubbet på, da min søster og jeg gik ind i driften for over 10 år siden og forpligtede os til virksomheden. Han er død i dag, men det gav ham noget ro til at finde på nye spændende ting."

Har i nogen planer om at vokse inden for røgerier eller fødevarer som sådan?

"Umiddelbart holder vi os til det, vi har og udvikler de forretninger. Der er masser af potentiale til at finde på ting at forbedre, ligesom vi har givet butikken her en ordentlig omgang i år. Men vi går ikke efter opkøb eller efter at starte noget inden for det første - her går vi efter at optimere."

Der er vel nogle fordele ved at vokse sig større, herunder indkøb?

"Selvfølgelig, men man skal jo også være med rent menneskeligt. Det skal både være sjovt, og det skal hænge sammen det hele. Ellers kan man jo arbejde sig ihjel, og der er ingen lommer i det sidste sæt tøj - man får intet med herfra. Vi har været igennem en ordentlig tørn, siden min far døde midt i højsæsonen i 2009; der er mange ting, vi lige skulle sætte os ind i, herunder fordeling af arbejdsopgaver. Det har vi styr på nu"

Har I delt ansvaret mellem jer i familien, dig, din søster og din mor?

"Ja. Man kan sige, at i det daglige, så har vi hvert vores sted. Min mor er på Sørens Værtshus, jeg er her, min svoger er på Gudhjem Røgeri, min søster er på Café Klint, og vores partner Søren er i Allinge og Hasle. Vi hjælper selvfølgelig hinanden sparringsmæssigt. I holding-selskabet har vi delt opgaverne mellem os min mor, søster og jeg. Og så vender vi de overordnede ting på møder, så vi er enige. Det fungerer for os."

I sælger gennem jeres egne butikker og restauranter, men I har også nævnt muligheden for at sælge en gros?

"Det har vi ikke gjort meget i; vi er dog autoriseret til en gros her i Snogebæk. Men vi har ikke planer om at sælge gennem andre butikker og detail og komme ud og slås med de store røgerier fra for eksempel Esbjerg. Det er sommeren, vi er gode til."

Røgerierne køber i det omfang, det er muligt, fisk fra Bornholm, men fiskene købes også andre steder.

Bornholmsk spritfabrik på rekordkurs 

Michelin-kokke i offensiven med mosteri 

Ølchef: "Det nytter ikke at sidde og tude" 

Relaterede artikler:

  • Foto: PR

    Bornholmsk spritfabrik på rekordkurs

  • Foto: De to Kadeau-kokke Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed. Fotograf: Kasper Løftgaard

    Michelin-kokke i offensiven med mosteri

  • Foto: PR

    Ølchef: "Det nytter ikke at sidde og tude"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Morten Schärfe
Fødevarer

Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere

Overblik: I ugen hvor Fødevarestyrelsens frist for dokumentation udløb stjal en anden nyhed spotlyset: Skare-koncernen blev erklæret konkurs med undtagelse af pålægsafdelingen. Læs overblikket over ugens forløb her.
  • Tillidsmand: Skare Meat Packers begæret konkurs
  • NNF: Skares medarbejdere bedt om at gå i venteposition

For abonnenter

Arkivfoto fra Hilton Foods i Aarhus. | Foto: Finn Frandsen
Fødevarer

Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare

Foto: Lars Skaaning
Fødevarer

Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os

For abonnenter

Foto: Gorm Olesen
Fødevarer

Skare-kurator: Vi arbejder på et salg

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter

For abonnenter

Foto: Mathilde Bech/JPA
Foodservice

Kampen om fødevareleverancer til 77 kommuner er begyndt

For abonnenter

Læs også

Foto: Lars Skaaning
Fødevarer

Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os

Selvom otte selskaber under Skare-koncernen er erklæret konkurs, fortsætter sagen hos Fødevarestyrelsen, som aflægger koncernen et nyt besøg i næste uge.

For abonnenter

Foto: Pr / Hanegal
Fødevarer

Rokade i direktionen hos Hanegal-ejer

Adm. direktør i Future Food forlader direktionen, mens to velkendte ansigter indlemmes.

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter

Tönnies-koncernen er ikke i markedet for at tilkøbe danske pålægs- eller kødproduktion fra den konkursramte Skare-koncern, melder formand. Danish Crown afviser at kommentere.

For abonnenter

Seneste nyt

  • Coop-slagteri undlod at infomere myndigheder om problemer hos Skare – 09.44
  • Ugen i Skare-koncernen: dokumentmangel, konkurser og købere – 3. feb.
  • Planteforædler køber landbrugsjord og satser mere på ærter – 3. feb.
  • Dansk juicekæde betaler millionforlig i USA i sag om kønsdiskriminering – 3. feb.
  • Skare-kurator: Vi arbejder på et salg – 3. feb.
  • Konkurrent melder pas på at købe Skare-aktiviteter – 3. feb.
  • Fødevarestyrelsen: Skare-sagen fortsætter hos os – 3. feb.
  • Foodtech-virksomhed reviderer strategi efter fejlslået investorjagt – 3. feb.
  • De globale fødevarepriser falder for tiende måned i træk – 3. feb.
  • Rokade i direktionen hos Hanegal-ejer – 3. feb.
  • Coop-bagland bakker op om store forandringer – men vil se resultater – 3. feb.
  • Kampen om fødevareleverancer til 77 kommuner er begyndt – 3. feb.
  • Salling Group-topchef ser flere årsager til detailopbrud – 3. feb.
  • Ny DSK-direktør ærgrer sig over Irma-farvel – 3. feb.
  • Hun tager springet fra troperne til topstilling i Grønland – 3. feb.
Flere nyheder

Job

  • Produktionsteknisk Inspektør til Tican i Brørup

  • Adm. Direktør til SEGES Innovation p/s

Watch Job

  • Erfaren fuldmægtig eller advokat med interesse for danske og internationale virksomheder

  • Product Owner – vær med til at forvalte IT-systemer midt i den grønne omstilling

  • Tilbudschef - NCC Renovering Vest

  • Centerdirektør til Sønderborg

  • Salesforce-udvikler eller -arkitekt

Se flere jobs

Job

  • Produktionsteknisk Inspektør til Tican i Brørup

  • Adm. Direktør til SEGES Innovation p/s

Se flere jobs

Kolofon

FødevareWatch
Søg

Sektioner

  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Stine Skriver

stine.skriver@fwatch.dk

Tlf.: +45 3330 8424

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Annonceafdeling

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Job

Abonnement

Prøv FødevareWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

fodevarewatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Læs mere om abonnement her

Adresse

FødevareWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8388

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FødevareWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret

Microsoft er i gang med at udfase Internet Explorer – det er vi derfor også.
Vi anbefaler en af følgende browsere for en bedre oplevelse. Klik på et af ikonerne for at downloade en ny browser.

Med venlig hilsen,
FødevareWatch

Google ChromeMozilla FirefoxMicrosoft Edge