FødevareWatch

Carrefour i nyt europæisk opkøb

Franske Carrefour fortsætter sin europæiske opkøbsrunde med købet af 53 supermarkeder fra en tysk konkurrent.

For godt 14 dage siden indgik den franske detailgigant Carrefour en aftale med den spanske discountkæde Dia om at overtage dennes butikker i Frankrig for små 4,5 mia. kroner, og nu har den franske koncern endnu engang fundet pengepungen frem.

Carrefour oplyser således, at man har opkøbt 53 Billa-supermarkeder fra den tyske detailkoncern Rewe Group.

Rewe-koncernen står bl.a. bag supermarkederne af samme navn i Tyskland, hvor man har ca. 3.300 butikker, samt Billa, der med 1.000 butikker er den største dagligvarekæde i Østrig. Der findes herudover 400 butikker i otte andre europæiske lande, hvoraf Carrefour altså nu overtager 53.

De pågældende butikker ligger alle i de norditalienske regioner Lombardiet, Ligurien og Aostadalen og omsatte samlet for omkring 300 mio. euro i 2013, oplyser Carrefour i meddelelsen.

Koncernen kommer dog ikke nærmere ind på de økonomiske detaljer omkring opkøbet.

Fransk detailkæmpe køber discount-rival

Tesco er nu verdens næststørste detailkæde

Carrefour stækket af valuta og påsken

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier