FødevareWatch

Britisk detailkæde nedlægger 1360 job

Asda, den britiske detailkæde og tidligere køber af Nettos aktiviteter i England, nedlægger 1360 mellemlederstillinger og allokerer andre ansatte ind i det hurtigt voksende online-segement. Det skal give koncernen 1 mia. pund i besparelser.

Foto: Barry Batchelor

Asda, som er ejet af amerikanerkæmpen Walmart laver store personale-rokader for tiden. 1360 mellemlederstillinger nedlægges og flere tusinde andre flyttes ind i det hastigt voksende online-segment for at spare koncernen penge, skriver theguardian.com.

Asda meddeler, at ikke mindre end 4.100 ansattes jobsituation bliver påvirket af omstruktureringen der sker som konsekvens af "intense strukturelle forandringer" på detailmarkedet.

"Selvom det er mit job og mit privilegium at være direktør i denne virksomhed og høre hvad der er bedst for Asda som et hele, så er det her en af de sværeste beslutninger jeg har truffet," siger Asdas adm. direktør Andy Clark og fortsætter:

"Mens jeg oprigtig tror på, at det er den rigtige beslutning for Asdas fremtid, er det ikke nemt vidende at, det vil resultere i, at værdifulde kolleger forlader os. Ethvert supermarked må tilpasse sig de intense forandringer på det britiske detailmarked eller de halte bagefter."

Arbejdspladserne nedlægges kun måneder efter premierminister David Cameron roste Asda for planer om at skabe 12.000 nye job over de næste fem år efterhånden som detailkoncernen åbner nye forretninger.

Britisk detailkæde frygter ikke Netto

Netto klar til discountkrig i Storbritannien

Fransk detailkæmpe køber discount-rival

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier