FødevareWatch

25-30 kr. for en liter Arla-mælk

Efterspørgslen efter dansk mælk i Kina er høj, og priserne på UHT-mælk gør Arla og Thises kinesiske eventyr endnu bedre.

Foto: Ritzau Scanpix

Med udgangspunkt i den danske fødevaresikkerhed, har Arla og Thise i den grad fået snablen ned i de kvalitetsbevidste kineseres pengepung.

Efterspørgslen på UHT-behandlet mælk fra de danske mejerier er stor som aldrig før, og særligt den økologiske mælk kan næsten betegnes som hvidt guld, skriver Berlingske.

Kina godkender danske mejerier

"Mange kinesere vil gerne have det reneste rene, når det gælder fødevarer. Og det er de økologiske produkter. I Thise er vi kommet godt i gang med eksporten, og jeg regner med at vi i løbet af nogle uger sender tredje sending til Kina. Vores økologiske let- og sødmælk bliver solgt for omkirng 30 kr. pr. liter," siger direktør Poul Pedersen fra Thise Mejeri til Berlingske.

Arla, der sidste år eksporterede for 1,2 mia. kr. stemmer i. Andelsmejeriet med 12.500 leverandører regner med at den kinsesiske vækst i år bliver 50 pct., og i 2017 er målet, at man skal sælge for 3,5 mia. kr. i Riget i midten.

Mejerigigant får kæmpebøde efter Arla-klage

Arla-rival udpeger ny global driftschef

Så stort er fødevarepotentialet i Kina

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier