FødevareWatch

Tican frigiver arbejdskapital for millioner

Direktøren i Tican arbejder med at effektivisere arbejdskapitalen i det nordjyske slagteri. Det har indtil videre frigivet 120 mio. kr.

Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,

Koncerndirektør i Tican Niels Jørgen Villesen har i det sidste halvandet år arbejdet med at frigive midler bundet op i varelagre, kunder og kreditorer – med andre ord selskabets arbejdskapital. Indtil videre har det frigivet 120 mio. kr. – svarende til 25 pct. af den bundne arbejdskapital, skriver Børsen.

Men her stopper arbejdet ikke.

"Vi havde et mål om at frigive 100 mio. kr. i arbejdskapital, og det har vi nået, og der er mere at komme efter, så arbejdet fortsætter. Nu er vores indkøbere og sælgere uddannet i at tænke nye normer ind i deres beslutninger, og vi kan konstatere, at der i halen af de initiativer kommer en række besparelser," siger Niels Jørgen Villesen til avisen.

Af konkurrencehensyn vil han ikke opgive de endelige forventninger til hvor mange penge han kan frigive. I starten frygtede han, at arbejdet kunne trække cifre fra bundlinjen, da det også indebærer at kræve længere kredittider hos leverandører og hurtigere betalinger fra kunderne. 

Men hans erfaring er nu, at 80 pct. af arbejdet faktisk handler om virksomhedens indre linjer. At få ryddet op i aftaler om leverings- og betalingsbetingelser med leverandører og kunder, så der ikke faktureres for sent, ikke er fejl i leverancerne og så betalingerne ikke trækker i langdrag. 

Slagteri mangler kapital til udlandseventyr

Tican vil også have statsstøtte

Tican trækker salmonellakød tilbage

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier