Mælkeleverandør droppet efter 'sadistisk dyremishandling'

Den canadiske mejerigigant Saputo vil ikke længere tage imod mælk fra Chilliwack Cattle Company efter, der er kommet optagelser frem, som viser omfattende ’sadistisk dyremishandling’ på leverandøren gårde.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Chokerende videooptagelser, der viser mælkebønder, der på groveste vis mishandler malkekøer, får nu alvorlige konsekvenser for canadiske Chilliwack Cattle Company. Det skriver Dairy Reporter.

Der er den canadiske organisation Mercy for Animals, der har optaget den opsigtsvækkende video med skjult kamera, og det har nu fået mejerigiganten Saputo til at droppe Chilliwack som leverandør.

Ifølge mediet skriver Saputo i en meddelelse, at man ikke vil acceptere mælk fra British Colombia Milk Marking Board, der er leveret af Chilliwack Cattle Company, før man ”er fuldt ud overbevist om, at der er blevet indførte strenge retningslinjer for dyrevelfærd”.

De skjulte optagelser fra Mercy for Animals Canada viser mælkebønder, der sparker og slår malkekøer i ansigtet og på kroppen med bl.a. rør og kæder i hvad den canadiske organisation beskriver som ’sadistisk dyremishandling.”

Mere end 100.000 canadiere har i kølvandet på offentliggørelsen af videoen skrevet under på, at de ville boykotte Sapuros produkter, hvis ikke canadas største mejerikoncern gjorde noget med problemerne ved leverandøren, og det er uden tvivl en væsentlig grund til, at koncernen nu har reageret.

Men Mercy for Animals Canada mener dog langt fra, at Sapuro gør nok for st sikre ordentlige forhold for dyrene og påpeger, at storkoncernen er nødt til at være ”proaktive og ikke reaktionære” i forhold til at sikre dyrevelfærd.

Se de skjulte optagelser fra Mercy for Animals Canada nedenfor.

FødevareWatch advarer mod meget stærke billeder!!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også