FødevareWatch

Arla satser på nordiske gourmetoste

Arla åbner nyt center for gourmetoste, der skal hjælpe mejerigiganten med at blive blandt verdens førende i udviklingen af mejeriprodukter til det globale marked.

Arla åbner Danmarks første center for gourmetoste, hvor nogle af landets dygtigste ostemestre fremover skal udvikle oste og andre mejeriprodukter.

Det såkaldte Affinage Center er placeret ved Tirstrup Mejeri i Sydvestjylland og skal hjælpe mejerigiganten med at blive blandt verdens førende i udviklingen af nye og innovative mejeriprodukter. Det forklarer direktør i Arla Per Giøtz-Carlsen i en meddelelse.

”Vi er stolte af at kunne åbne Affinage Center Unika som et eksempel på, hvordan vi investerer i at skabe særegne mejeriprodukter i verdensklasse. Det er den type udvikling og innovation, der skal bane vejen for mere vækst for Arla,” siger han.

Vinproducenter er forbilledet

Centeret er en del af Arla Unika-konceptet, der har fokus på at skabe mejeriprodukter af høj kvalitet, som kan konkurrere med andre luksusmærker på det globale marked. Her vil Arla skille sig ud ved at fokusere på den særlige danske tradition for godt ostehåndværk, fortæller John Gynther, gastronomisk ansvarlig.

”Arla Unika vil gerne medvirke til at udvikle flere spændende mejeriprodukter, der kan bidrage til at forme dansk og nordisk madkultur.  Vores ambition er at arbejde med mælk, som de dygtigste vinproducenter gør med druer, det vil sige med fokus på råvarer, fremstillingsmetode og lagring. Med det nye Affinage Center har vi nu rammerne for at lave det helt rigtige miljø og mikroklima til at mestre netop lagringen og forstå, hvordan tid, temperatur og fugt kan skabe den bedste smag i den enkelte ost,” udtaler han.

Arla Unika startede i 2002 og tager blandt andet udgangspunkt i det nye nordiske køkken, også kaldet New Nordic, der er udviklet af blandt andre den verdensberømte Noma-kok Rene Redzepi.

Arlas gastronomi-koncept breder sig

Innovation skal sikre vækst for Arla

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier