En del af Watch Medier

FødevareWatchlørdag28. januar 2023

  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Søg
  • Log ind
  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
18.06.2014kl. 12.09

Arla satser på nordiske gourmetoste

Arla åbner nyt center for gourmetoste, der skal hjælpe mejerigiganten med at blive blandt verdens førende i udviklingen af mejeriprodukter til det globale marked.
af NICOLAJ VORRE

Arla åbner Danmarks første center for gourmetoste, hvor nogle af landets dygtigste ostemestre fremover skal udvikle oste og andre mejeriprodukter.

Det såkaldte Affinage Center er placeret ved Tirstrup Mejeri i Sydvestjylland og skal hjælpe mejerigiganten med at blive blandt verdens førende i udviklingen af nye og innovative mejeriprodukter. Det forklarer direktør i Arla Per Giøtz-Carlsen i en meddelelse.

Affinage

Affinage er et fransk begreb og dækkker over modningen og lagringen af oste. Ifølge Arla står netop modningen og lagringen for over 50 procent af ostens smag.

”Vi er stolte af at kunne åbne Affinage Center Unika som et eksempel på, hvordan vi investerer i at skabe særegne mejeriprodukter i verdensklasse. Det er den type udvikling og innovation, der skal bane vejen for mere vækst for Arla,” siger han.

Vinproducenter er forbilledet

Centeret er en del af Arla Unika-konceptet, der har fokus på at skabe mejeriprodukter af høj kvalitet, som kan konkurrere med andre luksusmærker på det globale marked. Her vil Arla skille sig ud ved at fokusere på den særlige danske tradition for godt ostehåndværk, fortæller John Gynther, gastronomisk ansvarlig.

”Arla Unika vil gerne medvirke til at udvikle flere spændende mejeriprodukter, der kan bidrage til at forme dansk og nordisk madkultur.  Vores ambition er at arbejde med mælk, som de dygtigste vinproducenter gør med druer, det vil sige med fokus på råvarer, fremstillingsmetode og lagring. Med det nye Affinage Center har vi nu rammerne for at lave det helt rigtige miljø og mikroklima til at mestre netop lagringen og forstå, hvordan tid, temperatur og fugt kan skabe den bedste smag i den enkelte ost,” udtaler han.

Arla Unika startede i 2002 og tager blandt andet udgangspunkt i det nye nordiske køkken, også kaldet New Nordic, der er udviklet af blandt andre den verdensberømte Noma-kok Rene Redzepi.

Arlas gastronomi-koncept breder sig

Innovation skal sikre vækst for Arla

Relaterede artikler:

  • Blandt de nominerede restauranter er Noma. | Foto: Columbus Leth

    Arlas gastronomi-koncept breder sig

  • Foto: Andreas Carstensen/ JP

    Innovation skal sikre vækst for Arla

    For abonnenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Tidligere medarbejdere: Skare har systematisk snydt med kød-oplysninger

Ifølge ti anonyme, tidligere medarbejdere har Skare Meat Packers systematisk snydt med oplysninger om køds oprindelse. Det fortæller de til Politiken.
  • Overblik: Kødskandale i Skare
  • Mysteriet, der undrer en hel branche: Hvorfor gemte Skare tonsvis af kød?

For abonnenter

Foto: Carsten Ingemann
Detail

Rema 1000 trækker sig fra al handel med Skare Meat Packers

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix.
Fødevarer

Efter kødskandale: Konkurrenter gafler Skares tabte ordrer

For abonnenter

Hos kantinen i Mærsk benytter man Kanplas app. | Foto: Tilde Døssing Tornbjerg
Servering

Kantinesoftware-selskab hiver 16 millioner kroner hjem i ny funding

For abonnenter

Julesalget lettede ikke presset på dagligvarebutikkerne, viser tal fra Danmarks Statistik. | Foto: Coop
Detail

Coop nikker genkendende til nedgang i julesalget

For abonnenter

Aldi Süd, der står for driften af Aldis tyske butikker, har rundet 2.000 dagligvarebutikker. | Foto: Christian Lykking/ERH
Detail

Aldi runder 2.000 butikker i Tyskland

Læs også

Arkivfoto af Kurt Skare, far 2011, da han fyldte 70 år. | Foto: Gorm Olesen
Fødevarer

Mysteriet, der undrer en hel branche: Hvorfor gemte Skare tonsvis af kød?

Analyse: 2022 bød på nærmest historisk høje priser på oksekød. Hvorfor skød den økonomisk udfordrede Skare-koncern så ikke ældre partier kødvarer af sted?

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning / Ritzau Scanpix
Fødevarer

Tidligere medarbejdere: Skare har systematisk snydt med kød-oplysninger

Ifølge ti anonyme, tidligere medarbejdere har Skare Meat Packers systematisk snydt med oplysninger om køds oprindelse. Det fortæller de til Politiken.

For abonnenter

Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix.
Fødevarer

Efter kødskandale: Konkurrenter gafler Skares tabte ordrer

Efter de to store detailkæder Rema 1000 og Salling Group har afbrudt samarbejdet med Skare Meat Packers, lander ordrene hos Himmerlandskød og Danish Crown. Det bekræftes over for AgriWatch.

For abonnenter

Seneste nyt

  • Tidligere medarbejdere: Skare har systematisk snydt med kød-oplysninger – 27. jan.
  • Britisk dagligvarekæde planlægger væsentlige nedskæringer – 27. jan.
  • Aldi runder 2.000 butikker i Tyskland – 27. jan.
  • Coop nikker genkendende til nedgang i julesalget – 27. jan.
  • Efter kødskandale: Konkurrenter gafler Skares tabte ordrer – 27. jan.
  • Kantinesoftware-selskab hiver 16 millioner kroner hjem i ny funding – 27. jan.
  • Rema 1000 trækker sig fra al handel med Skare Meat Packers – 27. jan.
  • Danskerne mener fødevareindustrien har et ansvar for fedmeepidemi – 27. jan.
  • Remy Cointreau fik faldende salg trods genrejsning i Kina – 27. jan.
  • Sashimi Royal-ejer splitter og dropper børsdrømme – 27. jan.
  • Spar udvider nyt franchisekoncept – 27. jan.
  • Ny konfliktfyldt konfrontation mellem Fødevarestyrelsen og Skare Meat Packers – 27. jan.
  • Fødevareminister: Regeringen vil tage stilling til CO2-afgift efter sommer – 27. jan.
  • Grød vil brage igennem til foodservice og catering – 27. jan.
  • Philipson Wine bliver ny partner i fustage-selskab – 27. jan.
Flere nyheder

Watch Job

  • Scrum Master with a practical approach

  • Danske Rederier søger klimakonsulent til barselsvikariat

  • Centerdirektør til Sønderborg

  • Business Intelligence Specialist

  • Head of Business Development

Se flere jobs

Kolofon

FødevareWatch
Søg

Sektioner

  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Stine Skriver

stine.skriver@fwatch.dk

Tlf.: +45 3330 8424

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Annonceafdeling

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Job

Abonnement

Prøv FødevareWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

fodevarewatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Læs mere om abonnement her

Adresse

FødevareWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8388

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FødevareWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret

Microsoft er i gang med at udfase Internet Explorer – det er vi derfor også.
Vi anbefaler en af følgende browsere for en bedre oplevelse. Klik på et af ikonerne for at downloade en ny browser.

Med venlig hilsen,
FødevareWatch

Google ChromeMozilla FirefoxMicrosoft Edge