FødevareWatch

Venstre vil tillade større svineproduktion

Forud for nye vækstforhandlinger på Christiansborg, går Løkke nu ud og foreslår en ændring af reglerne for svineproduktion, der betyder, at danske landmænd vil kunne producere langt flere.

Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Det skal være slut med miljøkrav så strenge, at danske landmænd ikke har lov til at producere slagtesvin nok til at besvare danske slagteriers efterspørgsel og kapacitet.

Det er opsummeringen af Venstres budskab i weekendens debat om grænserne for produktion af slagtesvin.

På Folkemødet på Bornholm gjorde Lars Løkke Rasmussen sig til talsmand for en ændring af reglerne, der vil betyde, at danske landmænd kan hæve antallet af dyr pr. hektar fra 1,4 til 1,7.

”Det er mit ønske eller krav til vækstforhandlingerne, at vi ser på de regler, vi har for dyreenheder  Vi har nogle EU-regler, som stiller krav til, hvor stort areal man skal have i forhold til antallet af svin. Men de danske regler er skærpede i forhold til landene omkring os,” siger Lars Løkke Rasmussen til Børsen og fortsætter:

"Vi stiller med et krav om, at vi justerer de danske regler ind, så de svarer til EU-kravet. Det vil øge produktionen af danske slagtesvin, og det er i sidste ende den råstofmængde, som er afgørende for, at vi kan bevare vores slagteriarbejdspladser.”

Klarere randzoneregler vedtaget

Søren Gade: Jeg var i spil som ny Venstre-formand

V efterlyser bedre vilkår for slagterier

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier